Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

me3ua0a6

hostya

Ezért szép a magyar nyelv.
Mert mi tudjuk hogy a gömb az gömbölyű,a gömbölyű nem biztos hogy gömb... [#vigyor2]

Robika37

Némi gyakorlás után még lehet,előnye ,hogy mindig a fa "szála után" esztergálsz és nem tépi az anyagot (hámozza mint a kézi gyalu) jó lesz a felület ....itt nem századra kell dolgozni az esztétikum az elsődleges

KoLa

Gömbölyded! ha nem sikerül a gömb :)

hostya

s7manbs8

A menyasszony feneke gömbölyded 1 üveg Tokaji után ! :)

4um5b65d

Ha az esztergályos csinálja tojásra akkor béna a drehás, ha ugyanezt egy festő teszi  kissé eltúlozva az meg művészet. Megint velünk basz.ak ki. [#wow1]

KoLa

Az is művészet amikor nem tévedhetsz csak 1-2 századmillimétert! viszont ha annyi! akkor meg mit akarsz! :))) ez vót a rajzra írva![#vigyor3]

4um5b65d

Én még sosem tévedtem 5 ezredet sem, csak a gép.
Fejben mindig nullásra csinálom.... [#vigyor3]

PSoft

Megint eszembe juttattad,a már többször megemlegetett öreg kollegámat.

Hetvenes éveket írunk...
Akkor kezdtek jönni nálunk a zsebszámológépek.

Kezébe veszi az Öreg,hosszan vizsgálgatja,majd a "hárommegkettőegyenlő" egyenletet nyomkodja a gépbe.

Pár másodperc,és széles mosoly ül az Öreg arcán.

Ugyanis a kijelzőn egy ötös számot pillantott meg.

"Csak megnéztem mennyit csal"-mondta,és visszaadta a kezembe.:)))

PSoft

Következö "jeles" ünnepre,ami talán a Karácsony volt,meglepte magát egy ilyen zöldkijelzős csodával.

Utánna,havi rendszerességgel használta is.
Mindíg a körmére nézett a bérszámfejtő csajoknak.:))

mxjj54gxi

Nagyon szép gömböt én úgy láttam csinálni, hogy először lehúzott egy pontos hengert a figura, ceruzával húzott rá egy vonalat körben hosszáőban középre, majd leszúrta.
Utána visszafogta, de 90 fokban elforgatva, úgy, hogy a ceruzán volt mindkét csúcs.
Ezután addig kell leesztergálni, amíg éppen eltűnik a vonal mindenütt.
A kapott idom baromi pontos gömb.
Ha kicsi volt a gömb, akkor az orsón nem csúcs volt, hanem egy befelé kúp fából, annak támasztotta neki, és csak a fél gömböt drehálta le, amjd fordítás, és másik fél.

keri

A korai gépek csaltak is.
pl.: 1/3*3 nem egyenlő 1-el, csak 0,99999999-el :)

4um5b65d

HJózsi , nagyon hallgatsz, hogy alakult a próbaforgácsolásod ?

KoLa

[#eljen]Na! ezt a választ vártam![#taps]