Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

sarktibsi

Kb. Fél éve kerestem fordulatszámmérőt ami lehetőleg szép nagy piros számokat mutat , sok találat nem volt. Most volt egy kis időm előszedtem pár régi elektronikát találtam egy nagyobb kijelzőt ami analóg jelet fogad majd azt összekötöttem egy plc-vel azt meg egy encoderrel , a végeredmény egy minden tekintetben állítható hangolható rpm-mérő lett plusz tengely szög (fok ) mérő a két funkció között egy digitális bemenettel lehet váltani , esztergára marógépre szerintem tökéletes kellően gyors pluszba és mínuszba is tud mérni a fokmérő funkcióját 0-360 fokra állítottam be. Sokat segített a ChatGpt-is.

sastas

Sziasztok!
Egy cső/profilplazmavágó építésében segédkezek és felmerült két kérdés, amire a neten nem nagyon találtam megoldást: 6m feletti hossz miatt toldani kell a lineárokat. Ez "csak" annyi, hogy a két két véget merőlegesre köszörüljük és utána összeórázzuk? Vagy esetleg van erre bevált megoldás?
Fogasléces lesz a hajtása, ott a gyártók azt írták, hogy a lécvégek modul helyesen végződnek és egymás után pakolva őket nem lesz gond.

A másik kérdésem: ismertek olyan programot ami csőáthatásokat paraméterek alapján dxf/svg-be kiterítve kiköp? A legtöbb esetben a géppel csővégek lennének szögbe vágva, valamint azonos átmérőjű csövek áthatásait (jellemzően 45 fok) kell vágni. Ha lehet megspórolnám, hogy egyesével lemodellezzem 3D-ben, kiterítsem, stb. (Az sem nagy baj, ha fizetős.)

remrendes

Idézetet írta: sastas Dátum Ma - 03:35Sziasztok!
Egy cső/profilplazmavágó építésében segédkezek és felmerült két kérdés, amire a neten nem nagyon találtam megoldást: 6m feletti hossz miatt toldani kell a lineárokat. Ez "csak" annyi, hogy a két két véget merőlegesre köszörüljük és utána összeórázzuk? Vagy esetleg van erre bevált megoldás?
Fogasléces lesz a hajtása, ott a gyártók azt írták, hogy a lécvégek modul helyesen végződnek és egymás után pakolva őket nem lesz gond.

A másik kérdésem: ismertek olyan programot ami csőáthatásokat paraméterek alapján dxf/svg-be kiterítve kiköp? A legtöbb esetben a géppel csővégek lennének szögbe vágva, valamint azonos átmérőjű csövek áthatásait (jellemzően 45 fok) kell vágni. Ha lehet megspórolnám, hogy egyesével lemodellezzem 3D-ben, kiterítsem, stb. (Az sem nagy baj, ha fizetős.)

Az órázás szeirntem túlzás. Mellé kell tenni egy harmadik lieárt és összepillanatszorítózni. A végeknél a vágást olyan pontosan kellene csinálni, hogy a csavarkiosztás egyforma legyen. Mondjuk ez sem kitétel, csak azért úgy elegánsabb.

TBS-TEAM

A lineálokat általában 4m-ig gyártják. Nem kell túlgondolni az illesztésüket. A forgalmazók méretre vágják a lineálokat, a vágások teljesen megfelelnek illesztésnek. A vágott végeket kell sorjamentsíteni minimálisan letörni kb:0,5mm. A lényeg a párhuzamosan futó lineálokat eltolva kell illeszteni, ne legyen ugyanaz a váltási pont minimum két kocsi eltolás vagy több.Én így tervezem ilyenkor Pl: 7m= 2db 4m+ 2db 3m sin. Elsősin kezdő 4m+3m második sin 3m+4m. Úgy rendeld a vágott darabokat, hogy a vágás egyforma furatvégekkel legyen.

Fogasléc illesztésénél, ha egyenes fogazású akkor úgy rendelj, hogy + egy 300mm darabot.Ez a darabot használod fel a tolldásoknál.Szembefordítod a fogakat és gyorsszorítóval összefogod, így a fogprofilok távolsága pontosan egybe fog esni.

Cső vágási program:https://www.bend-tech.com/software/?_gl=1*1whal47*_gcl_au*NDU3MjA5Mzk1LjE3NzE5MTQxNDE.*_ga*NDUyOTIyMTg4LjE3NzE5MTQxMzk.*_ga_7LNW9L9QYB*czE3NzE5MTQxMzgkbzEkZzEkdDE3NzE5MTQxNjckajYwJGwwJGg2MDU3MTgzODE.
József

Robsy1

Vannak olyan Robsy CNC plazma csővágó vezérlő programjaim, ahol semmiféle CAD/CAM programra nincs szükség. Csak be kell írni egy feladatorientált G kód sorba a cső geometriai paramétereit, és már megy is a plazmavágás.
Itt találsz erről pár infót:
http://www.robsy.hu/te21/tem21.htm