Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Kedves Kollégák!

2026.04.18-án szombaton ismét megrendezésre kerül a debreceni Hobby CNC találkozó.
Egy kis nosztalgia, múltidézés, tudás megosztás, és minden ami szokásos volt eddig is a találkozókon.
A változatlanul a korábbi találkozók helyszíne lesz ismét az otthona a rendezvénynek.
Debreceni Képző Központ Nonprofit Kft.
Debrecen Budai Ézsaiás 8/A

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

gaben

Idézetet írta: kgl Dátum 2026 március 13, 16:24Nem a méretével van a bajom, hanem az a bajom, hogy csak egyesével tudom letölteni a rengeteg filet ami nagy hiba lehetőség.
Ha lenne total commander hozzáférésem a könyvtárhoz az sokkal egyszerübb lenne, de sajna nincs.

Feltettem drive-ra: https://drive.google.com/drive/folders/1AlP-ggZxxmPEAiO0MgLEgSnYjxC0QBdj?usp=drive_link

kgl

Viberen is elérhető vagyok : 06-20-976-6330

dthrw

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni az alábbi egyedileg/házilag épített kis cnc maró beárazásában.
Mennyit érhet ez így vajon? Nem akarok nyerészkedni rajta, szeretném ha valaki hasznosítani tudná, itt csak a helyet foglalja.
Infókat nem nagyon tudok róla sajnos, csak annyit, hogy valamilyen Mach3-as programmal volt használva.  ::)
Kép 1
Kép 2

Köszi!

szerk: Illetve van egy eszterga is rengeteg tokmánnyal, késsel, mindennel. Ez mit érhet? Típust sajnos nem tudok, talán valami osztrák gép lehet.
Kép 1
Kép 2

svejk

Aspire 8 programmal szeretnék egy zsebet marni, melynek az egyik oldalfala befelé szűkül 30 fokban.

Mivel fű vagyok ezekhez a dolgokhoz még megrajzolni sem tudom.

Mi lehet a kulcsszó, amivel találnék erre vonatkozó tuttorialt?

remrendes

Idézetet írta: svejk Dátum 2026 március 21, 19:03Aspire 8 programmal szeretnék egy zsebet marni, melynek az egyik oldalfala befelé szűkül 30 fokban.

Meg kell rajzolni valami értelmesebb szoftverben és az stl-t megnyitni a Vectricben.

D.Laci

Idézetet írta: svejk Dátum 2026 március 21, 19:03Aspire 8 programmal szeretnék egy zsebet marni, melynek az egyik oldalfala befelé szűkül 30 fokban.

Megrajzolod a zseb felső éleit, és egy fiktív külső kontúrt a testnek.

Rajzolsz még egy téglalapot ami a ferde oldalon legyen, a zseb külső élén, és hosszabb legyen mint az él.

Ezt az utolsó téglalapot kijelőljűk, és kihúzzuk, Create Shape. beállitjuk hogy milyen magas (mélység) legyen.

Kijelöljűk ezt a testet, és Add Draft funkcióval megadjuk a fal szögét.

Kijelöljűk a zseb konturját és a külső konturt. Majd kihúzzuk. Create Shape.

svejk

Idézetet írta: D.Laci Dátum 2026 március 22, 07:54Megrajzolod a zseb felső éleit, és egy fiktív külső kontúrt a testnek.
.
.
.
.

Köszönöm szépen a segítséget!  [#worship]

svejk

Ki is próbáltam de a marópályát a ferde oladalon is függőlegesen készíti el.

Pedig annok ott a Z lépésközönként lépcsözetesnek kellene lennie.

svejk

Idézetet írta: svejk Dátum 2026 március 22, 15:23Ki is próbáltam de a marópályát a ferde oladalon is függőlegesen készíti el.

Pedig annok ott a Z lépésközönként lépcsözetesnek kellene lennie.

jaa... nem a zsebmarást hanem a 3D marást kell választani a Toolpath-nál.  [#falbav]
Így már jó.