Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

LakEl

Idézetet írta: borvendeg Dátum 2026 június 29, 12:29Az a baj ezzel hogy szeriagyartashoz hasznaljak. Hobbira el tudom kepzelni hogy szökőevente jol jon de inkabb nem... Szerintem nem er sokat.
Köszönöm a választ, sajnos nagyjából valami hasonlóra számítottam, de majd kiválogatom a csapágy méretre alkalmas darabokat azok az eszterga közelébe kerülnek a többi megy a "még valamire jó lesz" polcra. Lehetséges hogy ma már a MEO sem létezik a fémiparban?

borvendeg

Idézetet írta: LakEl Dátum 2026 június 30, 12:51Köszönöm a választ, sajnos nagyjából valami hasonlóra számítottam, de majd kiválogatom a csapágy méretre alkalmas darabokat azok az eszterga közelébe kerülnek a többi megy a "még valamire jó lesz" polcra. Lehetséges hogy ma már a MEO sem létezik a fémiparban?
Hat a MEO mint Minosegellenorzo Osztaly biztosan letezik de nem hiszem hogy ilyen modszerekkel. Egyreszt cnc vilagban nem kell minden egyes darabot ellenorizni masreszt az a tippem hogy digitalis meroeszkozokkel mernek ami jol trackelheto jegyzokonyvezheto stb.
Olyan nincs hogy nem fér be!

JZoli

Helló! Van egy léptetőmotor, egy 12x-es lassítóáttételen keresztül hajtana meg egy menetes orsót. A tulajdonos szerint nem hajtja meg azt a mechanikát amit még néhány hete simán vitt. Ha kiemelem a helyéről, akkor megy a motor, de bent a helyén meg sem moccan. Hogyan lehetne eldönteni, hogy a motor, az áttétel, vagy a meghajtás a hibás? Ez egy Schneider léptetőmotor E302833, elvileg lehet venni, viszont lassítművet nem találok sehol SIBONI RD055/12-2mv6)

TBS-TEAM

Idézetet írta: JZoli Dátum 2026 július 01, 20:31Helló! Van egy léptetőmotor, egy 12x-es lassítóáttételen keresztül hajtana meg egy menetes orsót. A tulajdonos szerint nem hajtja meg azt a mechanikát amit még néhány hete simán vitt. Ha kiemelem a helyéről, akkor megy a motor, de bent a helyén meg sem moccan. Hogyan lehetne eldönteni, hogy a motor, az áttétel, vagy a meghajtás a hibás? Ez egy Schneider léptetőmotor E302833, elvileg lehet venni, viszont lassítművet nem találok sehol SIBONI RD055/12-2mv6)

Ha a mechanika szorul és a léptetőmotor és a vezérlés jó akkor egy recsegő hangot kell hallanod
ahogy próbál lépni.
Ha semmilyen hangot nem halasz akkor nagyobb valoszínűséggel a vezérlés lhibás. Nagyon ritka, hogy a léptetőmotorok tönkremennek.
József

JZoli

Idézetet írta: TBS-TEAM Dátum 2026 július 02, 06:34Ha a mechanika szorul és a léptetőmotor és a vezérlés jó akkor egy recsegő hangot kell hallanod
ahogy próbál lépni.
Ha semmilyen hangot nem halasz akkor nagyobb valoszínűséggel a vezérlés lhibás. Nagyon ritka, hogy a léptetőmotorok tönkremennek.

Ha Leszerelem a motort a helyérőlakkor mindíg lindul amikor a gép is elindul, ráadásul még lefogni sem tudom két összeszorított léccel. Így erő van benne. A mechanikát amit emel-süllyeszt már a karbantartó szétszedte, megpucolta, megkente, szerinte az jó. Még az áttétellel lehet gond, de azt hiába keresem nem találok a neten, így a beszerzése bizonytalan. Esetleg valamilyen más tipusú 1:12-es áttétellel helyettesiteni lehetne.

Alga76

Amikor a motort leveszed a bolygókerekes áttétel is levételre kerül? A lecsökkentett fordulatú kihajtást próbálod lefogni a teszt alatt?  Ha csak a léptetőt és az megy, akkor az áttételben akadt, szakadt meg valami.  Ezzel lehet nem mondtam újat. :-)

JZoli

Idézetet írta: Alga76 Dátum 2026 július 02, 12:57Amikor a motort leveszed a bolygókerekes áttétel is levételre kerül? A lecsökkentett fordulatú kihajtást próbálod lefogni a teszt alatt?  Ha csak a léptetőt és az megy, akkor az áttételben akadt, szakadt meg valami.  Ezzel lehet nem mondtam újat. :-)
Helló! Csak a motort próbálom.
Az a gond, hogy a ha a hjtóművet veszem le akkor a hajtómű alsó feléből a kihajtótengely, meg egy-két fogaskerék is kijön, és így nem tudom próbálni, mert így is szét akar jönni a hajtómű többi része, nem mertem megkockáztatni, hogy a motort beindítom.
A teljes igazság az, hogy a hajtóművet már kb 5-6 hete vettem le.  Szét akart csúszni, így hamar visrosszaktam. Már pontosan nem is emlékszem, hogy mennyire jött szét. Akkor azt gondoltam, hogy megy a motor a mechanika nélkül akkor a hajtott mechanizmusban lesz a hiba, mert amíg ment az orsó amit a motor az áttételen keresztül hajtott,akkor a vége felé különböző csikorgó hangokat adott ki. De most tegnap szóltak, hogy megpucolták a mechanizmust, meg újrakenték, de most sem megy az egész. Teszek ide egy képet a motorról, meg a hajtóműről.

TBS-TEAM

Idézetet írta: JZoli Dátum 2026 július 02, 12:53Ha Leszerelem a motort a helyérőlakkor mindíg lindul amikor a gép is elindul, ráadásul még lefogni sem tudom két összeszorított léccel. Így erő van benne. A mechanikát amit emel-süllyeszt már a karbantartó szétszedte, megpucolta, megkente, szerinte az jó. Még az áttétellel lehet gond, de azt hiába keresem nem találok a neten, így a beszerzése bizonytalan. Esetleg valamilyen más tipusú 1:12-es áttétellel helyettesiteni lehetne.

Akkor az áttételel van gond.
Szét kell szedni megnézni a kihajtó oldali csapágy szorulása,
vagy a bolygókerekek túlkopása és megszorulása szokott gond lenni.
1:12 osztás ritka mint a fehér holló.
József

sarktibsi

Javítok pár db sarokcsiszolót , most kicsit elakadtam, a műanyag csapágyfedelet nem tudom szétszedni. Lehet bele van öntve a csapágy? Valaki szerelt már ilyen gépeket?

Nem csodálkoznék ha így lenne , hoztak már pár db mosógép műanyag csapágyházat abba is bele öntötték a csapágyakat azokat kiesztergáltam , így már ki lehetett cserélni.

Hikoki G13SN2(S) , Hitachi G13SR4(S)-típusok.

Vetesi75

Idézetet írta: sarktibsi Dátum 2026 július 06, 17:48Javítok pár db sarokcsiszolót , most kicsit elakadtam, a műanyag csapágyfedelet nem tudom szétszedni. Lehet bele van öntve a csapágy? Valaki szerelt már ilyen gépeket?

Nem csodálkoznék ha így lenne , hoztak már pár db mosógép műanyag csapágyházat abba is bele öntötték a csapágyakat azokat kiesztergáltam , így már ki lehetett cserélni.

Hikoki G13SN2(S) , Hitachi G13SR4(S)-típusok.

https://www.technoform.hu/bolt/resources/exploded/hikoki/g/g13sn2.pdf?srsltid=AfmBOopdQ4AjZsoDbMPScdjx8rbpASdEoPa7_aVuXbI1-BSXUXdzz1_S
Alkatrészlista szerint egyetlen tétel. Szóval, mint a mosógép...
Talán lesz annyi fal, hogy a zégergyűrű is megálljon benne.

sastas

Parkside-ék is befröccsöntötték, szerintem itt is így van.

szaffibetti

Sziasztok! A képeken látható frekiváltót és marómotort szeretném össze hangolni, de valahogy mindig elakadok vele.
Elvileg a leirások alapján csinálok mindent, de valahol letilt mikor a fordulatszámot változtatom a potival. Ja és nem engedi a max fordulatszámot sem beírni. Tudna valaki segíteni a beállításba?
Köszönöm
Henrik

kgl

Idézetet írta: szaffibetti Dátum 2026 július 15, 09:47Sziasztok! A képeken látható frekiváltót és marómotort szeretném össze hangolni, de valahogy mindig elakadok vele.
Elvileg a leirások alapján csinálok mindent, de valahol letilt mikor a fordulatszámot változtatom a potival. Ja és nem engedi a max fordulatszámot sem beírni. Tudna valaki segíteni a beállításba?
Köszönöm
Henrik

Nagyon kevés ez az infó, mit értesz az alatt, hogy letilt? Hibakódot ír ki a kijelzőre vagy nem indul el a motor? Szerintem sokkal több mindent ide kellene írnod a segítség kéréshez, pontosan megfogalmazva.

Nekem egy YL620-H 3*400V vezérlőm van,így teljesen más a doksi és a beállítás is. Ne ijedj meg de nekem sem sikerült elsőre beállítanom, csak segítséggel. TBS-TEAM segített, ő elég profi ebben.
Viberen is elérhető vagyok : 06-20-976-6330

JZoli

Idézetet írta: szaffibetti Dátum 2026 július 15, 09:47Sziasztok! A képeken látható frekiváltót és marómotort szeretném össze hangolni, de valahogy mindig elakadok vele.
Köszönöm
Henrik

Én egy Lenze gyártmányú frekiváltóval próbáltam meg ugyanilyen motort meghajtani. Pont ugyanígy jártam vele, mint Te, nem pörgött föl, néha hibára állt ki. Három hét állítgatás után megállapítottam, hogy leírás ide- leírás oda- hülye vagyok hozzá, az a baj, hogy többszáz paraméter van amit állítani kellene (lehet pont ez miatt nem boldogultam vele). A frekiváltó 2,5 Kw-os volt egy fázisról három fázisra szabályzott. Sima 3 fázisú motor ment vele, de ez nem, sőt néhány másodperc forgás után forró lett a motor. Ez a nagyfordulatú motor általam ismeretlen beállítást igényelt volna
 Vettem egy kínai egyszerűbb frekiváltót, azzal simán megy!

TBS-TEAM

Köszönöm
Henrik

Első körbe ezeket kellene beállítani.
Nem sok állítási lehetőség van.  :Q

P00 220
P01 400
P02 110
P03 200
P6 400
P10 1 (Ha kezelö potit használsz) 2 Külső potméter
P11 0 (Ha kezelőpanel start stopot használsz) 2 Külső start stop
P26 400