Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

remrendes

Idézetet írta: RJancsi Dátum 2026 június 05, 12:56Sziasztok! Ötleteket várok, mert itt nagyon sok kreatív szaki van, én már kifogytam az ötletelésből. Két vékony (0,5 mm2) vezetéket kellene megbízhatóan és időjárás állóan ám oldható módon összekötni. Az eddig jól bevált XT60-as (akku) csatlakozóra gondoltam, mert modellező körökben eléggé elterjedt és nem is horror az ára. A problémám az, hogy van belőlük "vízálló" kivitel, aminek az anya csatlakozóján van egy gumi tömítőgyűrű, ám a csatlakozók hátulján mindkét forrasztható csonk szabadon van, nem lehet hozzájuk szigetelő kupakot/sapkát venni. Nem azért, mert hiánycikk, nincs még "feltalálva". Hogyan tudnám mégis vízállóvá tenni a csatlakozókat "hátulról" is? Vagy milyen csatlakozót tudtok ajánlani ami relatív kicsi és vízálló? A krimpelhető autós csatik nem igazán jók, mert gyakan kellene szét és össze dugnom a vezetéket.

Ha nem zavar, hogy 3 pines, akkor az M8-as csatikból van szerelhető is, meg előre szerelt.

gaben

Idézetet írta: remrendes Dátum Ma - 05:250.5-ös vezetékhez?

Na ja, az vékony, viszont nem tudjuk a szigetelés vastagságát. ;)

RJancsi

2,5 mm a szigetelés külső átmérője. Az XT60-at nem az áramerősség miatt válaztottam, hanem 1. ez volt itthon, 2. ennél kisebb vízmentes csatit nem ismerek.

Idézetet írta: gaben Dátum Ma - 08:20Na ja, az vékony, viszont nem tudjuk a szigetelés vastagságát. ;)

RJancsi

A 3. pin nem zavar, az ára inkább. Egy apa-anya kombó 10 eFt körül van. Az XT60 meg 500 Ft. Arra gondoltam, hogy hátulról ráhúzok egy zsugorcsövet az XT60 csatira, telenyomom szilikon gumival és utána rázsugorítom. 12V megy rajta, nagy baj nem lehet. Nem kerül víz alá, legfeljebb fröccsenő víz éri.

Idézetet írta: remrendes Dátum Ma - 05:36Ha nem zavar, hogy 3 pines, akkor az M8-as csatikból van szerelhető is, meg előre szerelt.

remrendes

Idézetet írta: RJancsi Dátum Ma - 08:44A 3. pin nem zavar, az ára inkább. Egy apa-anya kombó 10 eFt körül van. Az XT60 meg 500 Ft. Arra gondoltam, hogy hátulról ráhúzok egy zsugorcsövet az XT60 csatira, telenyomom szilikon gumival és utána rázsugorítom. 12V megy rajta, nagy baj nem lehet. Nem kerül víz alá, legfeljebb fröccsenő víz éri.

Hát nem tudom mit nézel.  [#fejvakaras]
450Ft +posta
2m-es, 2 pines, félbevágva 2db 900Ft, nincs posta
2m-es, 3 pines 620Ft +posta

remrendes

Idézetet írta: gaben Dátum Ma - 08:20Na ja, az vékony, viszont nem tudjuk a szigetelés vastagságát. ;)

Az teljesen mindegy. 0.5-ös vezetékre olyat nem krimpelünk, ami 4-6mm2-re való.

gaben

Idézetet írta: remrendes Dátum Ma - 09:07Az teljesen mindegy. 0.5-ös vezetékre olyat nem krimpelünk, ami 4-6mm2-re való.

Forrasztani is lehet ilyen egyedi megoldást, nyilván a krimpelés nem jöhet szóba.
De ugorjunk, engedd el.