Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

Azért egy kérdés.
Vékony filmszerű szenzorszerű felület van benne valahol?

Rabb Ferenc

Nem hinném, hogy 300 bár nyomásra vékony filmszerű szenzort lehetne használni. Nameg a #7552 második sora sem erre utal, hanem inkább a kalorimetrikus elvre

ra8nsmk6w

Nem volt. Egy hagyományos védőcső saválló acélból

43pbwjg8s

Én megadtam magam nektek! :)
Valahogy elsiklottam a hőmérő szonda kifejezés felett.

Szalai György

Ez egy saválló, egybe esztergált „vasdarab” nincsen rajta nyílás, és nincs a felületén vékony rész. Köszönöm a linket. Erre nem gondoltam volna, hogy egy ekkora fémdarabbal hőelvonáson alapuló elvet valósítsanak meg, mert ahhoz nagy hőtehetetlenségűnek tűnt. (A régei légáramlás érzékelőkben egy hajszálnyi „hődrót” volt.) Nagyon érdekes az elv, mert mozgást mér, mozgó alkatrészek nélkül.

000000000

Sziasztok!

Vasat szeretnék vágni de kis fordulatszámú vágókoronggal csak olyan körfűrészt találtam ami 45 fokban nem használható.

Ami igen azok 4-5000 ezres fordulaton járnak.

Aluminiumra állítólag jók, de akadt kötetek valaki aki ilyennel vágott volna vasat?

Nem egyszer, nem kétszer hanem rendszeresen?

Üdv: András

tymf898iv

Sziasztok!
Régebben már írtam a problémámról ami a következő:építettem egy gépet a méretei X 150,Y 200,Z 100.Lin.csapágyak,golyosoró...surlódás minimális 2.8V 1.2A-es motorok TB6560AHQ gyári vezérlő.Beállítom a Mach3-ban lépésszámot,sebességet,felfutást a gép pontos,ha válltoztatom a sebességet azY és a Z
tengelyem elmászik,az X pontos marad függetlenül a sebesség változásától.Végigpróbálgattam az LPT
beállításokat a biosban,step,dir 5-ön van,felcserégettem a tengelyeket ami az X helyére került az maradt pontos.Bármilyen ötlet jól jönne,hol keressem a hibát. köszönettel M.Péter

4um5b65d

Ilyen alu vázas vacakkal nem fogsz vasat vágni.
Jobb ha nekiállsz és csinálsz magadnak egy acél gépet.

s7manbs8

Ja Laslikém, neked meg lenne egy csillagászatos feladatom okulárénak egy illesztést kellene csinálni, egy henger anyagot ami az okuláré meg a távcső okuláré közti henger méretével egyezne, persze ez még csak elmélet, nem kell megijedni, csk magamba beszélek. :)

4um5b65d

Van időd kitalálni, mert jelen pillanat semmi szabad kapacitásom nincs. Már a saját fusi melómhoz is esztergályost kell keresnem.
[#nyes]

s7manbs8

Gondoltam is én, de azért csak megkísértettem a lehetetlent. :)[#circling][#circling]

s7manbs8

Még közben van egy másik téma is, mégmeg egy úgynevezett Crayford kihuzat jkészítése, meg valahogy motorizálni akarnám , hogy PC vel tudjam fókuszálni, ahhoz is kell valamit esztergálni, de csak úgy mondom ez nem munkaajánlat. Valamé nap csináltam a Holdról képet, csak az élesség miatt lehetne jobb is, csak nem tudom állítani, mert a távcső vagy 10 méterre kint a kertben van , a képét meg a szobában látom a monitoron, de nincs segítség, aki közbe állítaná , én meg kiabálnék, hogy mikor jó a fókusz. A kóbor macska sincs mindig itt, meg az se ér rá, ha épp egerészni van.

Mutatni akartam egy képet, már meg nem akar bejönni  a kepfeltoltes.hu.

4um5b65d

Az egyik filozófus adottságokkal megáldott ügyfelem így reagált:

" Azt értem , hogy semmit nem tud bevállalni mert sok a munkája, de akkor honnan lesz ez a sok munka ha semmit nem vállal be ? "

Érdekes felvetés....  
[#nyes][#buck]

Rinaldo

Teszteld egy másik PC-vel ha lehetséges, vagy a jelenlegibe tegyél egy PCI-os LPT kártyát,vedd vissza a kernel sebességed, növeld a step jel szélességét pl.10-re , bios port mód?,Mach újratelepítés.
Van-e opto a vezérlő bemenetén? Port kábel milyen hosszú?
stb,stb

s7manbs8

A válasz nagyon egyszerű. Olyan sok felgyűlt, hogy 5 éveg nem tudsz újat vállalni, addig meg ezekből szépen eléldegélsz. [#circling][#circling]