Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

Ebben az a szép ha nem is vagy a fénykúpban. :)

2vkx6unz

Én most 0,1-0,2 mm széles csíknál tartok. Ehhez egy két dolgot kellett venni, és csinálni.
Műanyag helyett üveg kollimátor lencse, üveg vonallencse, megfelelő méretű rés a lézer dióda és a kollimátor lencse elé.
Az aixiz eredeti lencséjével is sikerült ez, de a vonal nem folytonos, itt viszont az.
egyébként nem kell a végletekig vékonyítani mert a programmal nem a vonalat hanem egy éles átmenetet kell detektálni és akkor máris jobb a helyzet a vonal lehet akár 2mm széles is csak a fényerőben legyen nagy különbség a megvilágított és a világítatlan terület között.

ukcge40u

Hát, tesókám, az optika minden, csak nem egyszerű, egy bizonyos szinttől belemélyedve.
:)

ukcge40u

Te voltál ott a Hunka Tibinél a saját kütyüddel?
Figyeltem ám, amennyire volt rá időm... :)

43pbwjg8s

De hogy én mennyire szerettem volna sokmindenkivel beszélni ott, de csak a fejemet kapkodtam...
Legközelebb ezt nem igy csinálom az tuti.

43pbwjg8s

Tudom, mert az egyetemen a docens sráccal is megkínlódtunk amikor nézegettük, hogy hogyan lehetne gömblencsével megcsinálni a lentikuláris lencselemezt.
Aztán kaptam egy pár szoftvert és szoftvertippet amikhez aztán szaglásom sincs.

ukcge40u

Én sem.
Asztal nélkül megyek, úgybizony... :)

ukcge40u

Ha tudod, hogy hogy terjednek az ultrahang-hullámok, meg nagyjából a hang, akkor az nagy segítség. De az meg már akusztika...[#vigyor3]

2vkx6unz

Igen én voltam. [#hawaii]
2007-ben én is elvittem a saját verziómat megmutatni. Azóta csendben fejlesztgetem, talán a tavaszira ismét elviszem ha addigra eljutok a bemutatásra alkalmas szintre.

43pbwjg8s

PEdig most is érdekes lenne.  
Valahogy vetítenem kellene egy 2.5" os képernyő képét egy szemüveg belsejére.
Vagy levenni a háttérvilágítást és minden egyebet az LCD-ről és azt tenni a lencse helyére, de ez még kialakul.

De még nem vettem rá magam hogy egyáltalán arról kezdjek rajzolni, hogy mi merre kőn hogy legyen, hogy a képernyő ne zavarjon, és mégis ott legyen ahol kell.
ma adják postára a kicsit.
Egyelőre egyet, de ha bejön akkor van még ott ahol ez volt.

Szóval lesz (remélem csak alapvető dolgom) az optikával mostanság.
A szemkövető kamera könnyedén befért a keretbe.
A szemüveg két alsó részén pedig volt két led amit kicseréltem infrára. Igy hazsnálni tudja a WII távirányító arra, hogy tudja hol van a szemüveg a térben.

NA mindegy ez egy más téma... Bocsánat.

ukcge40u

Hát persze, hogy elhozod... :)
Örülök, hogy rádismertem... :)

43pbwjg8s

Sanyi!
HA ott leszek én is, lökj oldalba ha elmegyek melletted anélkül, hogy legalább kezet fogjak veled és a beszéljünk pár szót!

sasi

Amennyiben érdekel, tudok neked küldeni LCD kijelzőről lefejtett polárszűrőt, csupán annyi a gond van vele, hogy eddig még nem találtam oldószert, mely eltávolítaná róla a ragasztót. Alkohollal, benzinnel, acetonnal, kloroformmal eredménytelenül próbálkoztam, habár csak rövid teszteket csináltam.  

Megnéztem, mit művel a szűrő lézer fénnyel, úgy működött, mint a polarizált fény. A ragasztót a fóliáról amiatt is el kell távolítani, mert növeli a lézer fényudvarát.  

43pbwjg8s

Na akkor kimegyek és csak megcsinálokm azt a képet. Mindjárt mutatok valami érdekeset.

43pbwjg8s

Nem sokmindent fogsz látni a polariázálás után.
Én is megnéztem már anno. Túl vastag a pászma, kicsit szórni fog, és ha eltalász éppen olyan helyet akkor szép difrakkciót mutat csillagalakban.