Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

No itt a kép:
Ez a két szétszedett nikon egyikében volt.  
A háttérvilágítást mind a kettőnél egy spéci fehér de mégis enyhéz áttetsző lemez szórta szét. Az egyikben emellett találtam még ezt a kis lemezkét ami ilyesmit csinál ami a képen lesz lenn.
Bármely pontjára világítva a megvilágítást szétbontja két pászmára.
Sajnos itt is gond (nem a fényképezőbeli szerepében!), hogy az alap sugárvastagság túl nagy ezért a pászma szóródik. Ha olyan vékony sugarattudna az ember ráengedni mint amilye egy egy kis egység, akkor gyönyörű két sugárnalábra bomolna szét a megvilágító lézernyaláb. De azt hiszem ez nem mm-es nagyságrend.

http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/3Dscan/szuro.JPG" border=0>

43pbwjg8s

De ha már:
Hagy mutassam be az általam jelenleg beszerezhető legkisebb VIDEO LCD video Displayt:
2,5" a kicsike. Még hangot is tud a kedves. :)

Gyuri!
Az előtérben van egy széttört azokból a polár szemüvegekből. Én csak ilyet tudok ha kell.

http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/augmented_reality/2_5_coll.JPG" border=0>

Szalai György

Köszönöm, akkor inkább én nem próbálnám meg eltávolítani róla ha ennyire ragaszkodó ragasztó.

Szalai György

Ez a 3D mozi szemüveg?
Ha ez nem lencse, hanem sík, akkor tökéletes lehet egy próbálkozáshoz. Bőven lég volna csak az egyik fele, SZTK keret nélkül.
Köszönöm.

43pbwjg8s

Nem lencse! Sima sík.

Akkor megy!
Dobj egy mélt a címeddel, mert már ki tudja hova kutyultam.
Kapsz kettő félszemet Te duppla jumurdzsák! :)
Van belőlemég igy nem gond.

43pbwjg8s

Sziasztok!
Gyuri!
Nem tudom mit jelent ez a fókuszálhatóság, de érdemes talám megkérdezni:
http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=158231170" TARGET=_fnew>fókuszálható lézer

keri

Kíválló minőségű optikai polárszűrőt fotós boltokban lehet kapni. Kis méretekben (50mm átmérő) ezer forintos tétel.
A media marketban is szokott lenni.

keri

Ja csak azért írtam mert ezek a 3D szemüvegek nem túl jók optikailag, a fotó szűrőkből pedig a gagyik is tökéletesek.

43pbwjg8s

Ez komoly?
Én annyi ideig kerestem... Nem találtam.
De ha jól tudom nem mondegy hogy sima síklemez vagy a fényképezőgép objektíveken alkalmazott lencsékre tett szűrő....
Ez csak rémlik most... Lehet marhaság.
De azt tudom hogy anno valahogy meggyőztek és ezért ezeket el is vetettem.

De ha butaság akkor viszont érdekes.
Milyen "kiszerelésben" lehet kapni?

keri

Igen van a lencsék el felcsavarozható változat ez kör alakú, és van az úgynevezett cookin szűrő rendszer ami négyszögletes üveglap alapú rendszer és egy külön tartóba kell becsúsztatni.

Optikailag mindkettő azonos képességű optikai üvegen van és a szűrési elv is azonos, csak a lencse elé rögzítés módja más.

Ezen felül van cirkulár polár és lineár polár szűrő. Neked a lineár kell szerintem mert az polarizálja a fényt, a cirkulár pedig kiszűri az egyik polárt, de nem polarizálja. Ez azért szükséges mert a tükörreflexes fényképezőgépek fénymérője a polarizált fénytől megbolondulhat, de más jelentősége nincs.

keri

Ja és a Media Marketban láttam ilyen Cookin szűrőt is, de az inkább fotós boltban fordul elő...pl optiform.hu

43pbwjg8s

Köszönöm az infót!
Jelenleg amit akartam anno, azt megoldottam ezekkel a szemüveg szűrőkkel. Nem a legjobb az eredmény de működik.
Mindenesetre megnézem (végre nálunk is van MM).
A megnevezés nagyon sokat segít most. Nem tudtam hogyan keressem, és sok helyen volt, hogy amikor azt mondtam hogy polárszűrő lapot szeretnék akkor sajnos nem igazán tudták mit is szeretnék.

000000000

Én egyszer vettem polárszűrő fóliát, a déli pályaudvar környékén van egy távcsőbolt, négyzetcm-re adják, akkorát vág le a srác, amekkorát kérsz. Ez lineáris. Megnéztem az Avatart a Camponába, az inkább cirkulár szemüveg volt.

43pbwjg8s

Köszönöm a tippet ismét!
Nekem ez a szemüveg ami itt van nálam nem cirkulár. Egyértelműen lineárként viselkedik.
De azt hiszem ebben meg tud erősíteni (vagy cáfolni) engem Szalai Gyuri is, mert most kapott belőle.  
Ha nem igy lenne akkor kérem hogy szóljon és mondja el miért más ez, miért cirkulár és az hogyan is viselkedik.
Egyébként én ahog yelképzelem a cirkulárt, az nem igazán lenne alkalmas a moziban. Persze lehet tévedek.

000000000

A cirkulárból van jobbra és balra cirkulár a 2 szemre. Annyi az előnye a lineárhoz képest. hogy nem kell egyenesen tartani a fejed.