Épül a gépem ::: TROMF22

Indította gaben, 2025 február 26, 08:07

Előző téma - Következő téma

gaben

w987wzmm

Szia! Jó gépépítést! [#hehe]

837pzgjm7

Szóhoz sem tudok jutni!
Öt perce sincs, hogy kértem egy tárhely hozzáférést és egyuttal egy "gép várományos" bemutatkozási lehetőséget és már itt is a lehetőség.
Szerényen szeretném kezdeni.  
Bemutatkozáskor írtam, hogy gépészeti alapjaim vannak, de a CNC Hobby elektronikai és programozási háttere meglehetősen hiányos.  
Nem akarok túlozni, de az utóbbi hetekben több ezer fórum oldalt böngésztem át. Nagyon hasznos volt.  
Kaptam megerősítést és volt ami elbizonytalanított.
Elsősőrban a céljaimat kell rendeznem és valami stratégiát kigondolni a haladás mikéntjéről.

CNC masinához való alkalmasság szempontjából kezdem felülvizsgálni a felhalmozódott alkatrész, gépelem, részegység készletemet.
Látva az előttem lévő példákat, szinte hihetetlen, hogy milyen egyszerű elemekből és milyen szerény adottságok mellett készültek működó gépek. Kicsi restellem is, hogy az én lényegesen jobb start pozíciómból nem jutott hamarabb eszembe ez a lehetőség.

Köszönöm a bíztatást, egyelőre inkább kérdéseim lesznek, de később talán valamivel hozzá is járulhatok a fórum tudásbázisához.

ks46twg3x

Szia!

Jó munkát, és sok kitartást!
Várjuk a fejleményeket!

9ji0dz7t

Szia!

Jómagam is kiváncsian várom a fejleményeket! Csak előre!

v2vhwz32z

Kíváncsivá tettél bennünket!
Ha szabad kérdeznem/kérdeznünk, milyen cuccokat sikerült eddig összegyűjtened a projekthez?

837pzgjm7

Szia!
Pont az az érdekes benne, hogy a készletem kb. 20-25 év gyüjtése (maradványa) és az elmult egy két hónaptól eltekintve soha (!) fel sem merült bennem, hogy ezekből a dolgokból egy CNC masinát lehetne fabrikálni.  
Zömmel természetesen mechanikai elemek, tengelyek, csapágyak, kis csapágyazott precíziós orsók, krómozott vezetőrudak,  
T-hornyos lapok, osztószerkezetek stb.  
És némi elektronikai alkatrész, szerelvény ami az általános szerszámgép építésben előfordul.
Egyetlen dolog ami közel állhat a CNC hobbyhoz egy Houston DMP5  dobplotter, 6 tollas váltóval, A1 formátumra.  
Amikor nyugdíjba küldtem - vagy tíz évvel ezelőtt - felmerült bennem ,hogy alkalmas lenne valamilyen lézer-gravirozó féle céljára.  
Aztán az egész feledésbe merült, de kidobni nem volt szívem.  
Lehet, hogy az ő napja is felvirrad!

s73tgf9vg

Sok sikert hozzá, kíváncsian várjuk a fejleményeket! :)

4um5b65d

Csak aztán nagyon szép KIVI-telezés legyen. :)

837pzgjm7

4um5b65d

Ez a kivi már rajtad marad.... :))

837pzgjm7

Oh, hová is keveredtem .....?

s73tgf9vg

KIVIvta magának az biztos, de remélem nem hagy maga után rossz száj ízt :)

2h0y3p4wh

A sokképes gyakorlati megvalósításokat szeretjük... [#smile]
Hajrá...

3ztiz2p39

Erre a gépre már én is kivi vagyok :))