Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

0bn8uxmw

Béka:
A két első lába között szálasodik ha sok a szál,ha elkeni a két első lábát vagy az állát elégtelen a hűtés ha eltöri/felszakítja a lábát nyomtatás közben akkor a Z magasság pontatlan, vagy a túl sok szál miatt keletkező "gubacs" miatt is feltörheti. Ha szálhiányos (mondjuk túl nagy a szál visszaszívás) az is látszik. A háta pedig a nyomtató újrapozicionálási képességét mutatja, mennyire szépen egyenletesen követik egymást a rétegek végig ívében a hátán ez az állán is látszik mivel ott szépen kifele jön ugyebár és ha nem pontos a nyomtató lesznek kósza szálak a mellkasán.
Tehát egy kockából(élek és oldalfal egyeneség és egyenletesség és pontos méret) és egy békából komplett diagnózist tudunk felállítani a printerrel kapcsolatban.
Tehát ezért szeretjük a békát mert egy viszonylag gyors nyomattal szinte mindent megmutat a nyomtató képességeiből.

0bn8uxmw

Nyugodtan vedd meg és deltákon használom, ha lehet v6-os verziót vedd abban a teflon csó vezeti végig a szálat kizárt, hogy beleragadjon (a v5-nél csak a tetejébe megy bele a tefloncső)
Annyi hozzá hogy ki kell dobni a gyári 30mm-es ventit a fejről mert vagy visít vagy rezonáltatja a fejet vagy a kettőt egyszerre. Venni kell neki alacsonyabb fordulatú ventit mondjuk a Lomex-ben vagy én pl. lecserélem mindíg 40mm-es re.

NickE

Kösz!

Melyiket célszerű kinyomtatni? Rákerestem, de túl sok találat van. Kocka is érdekelne.

0bn8uxmw

http://www.thingiverse.com/thing:18479" TARGET=_fnew>Béka itt és kocka mondjukhttp://www.thingiverse.com/thing:271736" TARGET=_fnew>ez méretezd át kedved szerint mondjuk 40x40-es -re úgy jobban mérhető a hiba, kitöltés lehet 0 vagy 10% is, tömör fölösleges ha nem akarsz tetejét hamarabb kikapcsolod vagy beállítod, hogy ne nyomja.

vjanos

Ma esti kérdések :)

A fűtőlap fölé mit tegyek, üveg, vagy alu lapot?
Alá milyen szigetelőt érdemes tenni?  
Ez egy feltét lenne a nagyobb, t-nútos asztalon, félek, hogy az elszívja a hőt, ha nincs rendesen leszigetelve...

0bn8uxmw

Alá parafa lap (mondjuk fali kitűzős táblából "bontva"), felé tükör annak a hátán a gőzölt réteg segít egy kicsit szétosztani a hőt és egyenletesebb szokott lenni mint az üveg.

s7manbs8

Ez is leesett nekem is akkor, a tükör miért jó, nem is értettem, mire jó az.

0bn8uxmw

Nem 3D nyomtatás de nézem az emberke videóit és nagyon jónak néz ki ez a GRBL-es kis plotterhez a chilipeppr szoftver. Akár ramps-al is simán megvalósítható a vezérlés.

0bn8uxmw

Nem Elketon-nak szántam meg a link is lemaradt:
https://www.youtube.com/watch?v=gzLYNSQEPDk" TARGET=_fnew>NYC CNC GRBL

000000000

Gt2 szijban milyen tipus a jó?
üvegszál vagy acél erösitésü?

0bn8uxmw

#7327 -es hozzászólásbab megválaszoltam[#wink]

000000000

Köszi !
Már vak is vagyok![#vigyor5]

xmkwac9

Közvéleménykutatás: ki milyen fw-t használ, abból milyen verziót, milyen verziójú gcc-vel/Arduino IDE-vel fordította?
Én visszatértem Teacup-ra (devel 2014-10-12).
gcc version 4.9.2 20141224 (ami az Arch Linux-ban van). Nem sikerült dűlőre jutni a Marlin-nal.

000000000

000000000

Malvin szoftver idövel erösebb alaplap arduino due ramps-sd!