Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Bocs nemeleg hegyes az ujjam... -telo...

xmkwac9

Az egyes rétegek mindig kicsit eltolódnak (jobbra) és a nyomtatott tárgy olyan lesz mint egy eltúlzott pisai ferde torony. De egy rétegen belül is látni vélem, hogy egyszer amikor negatív irányba mozog az X tengelyen, akkor nem akkora távolságot tesz meg, mint kellene. Pozitív irényba nincs gond. Többször is kinyomtattam ugyanazt más sebességbeállításokkal és kb. ugyanúgy néznek ki. Nagyobb sebességgel Teacup firmware-rel jól működik. Valamilyen szoftveres hibára gyanakszom (Slic3r vagy Marlin).

ks46twg3x

Szia,
Nekem délutánál van hasonló problémám. Minden tengely egyforma, de az egyiknél mégis más beállítások kellenek ahhoz,  hogy annyit mozogjon mint a másik kettő.  
A szeletelő nem lehet.
Én is Marlint használok, lehet hogy az a ludas, eddig nem is foglalkoztam vele, mivel igy működik.
Viszont nálam mindkét irányban azonos sebességgel mozog.

ks46twg3x

Nem délután,  hanem DELTÁNÁL...

s7manbs8

Most próbálok egy BuildTAK nevű lapot, arra nyomtatni, úgy néz ki egész jól ráragadt, eddig legalábbis nem akar feljönni.

3vv2btrhv

http://www.3dprinterworld.com/article/retouch3d-finishing-tool" TARGET=_fnew>Retus szerszám
http://www.3dprinterworld.com/sites/speh/files/images/3d-pens/retouch2.png" border=0>

ks46twg3x

Szia,

Én a sitall glass nevű üveggel szemezek egy ideje, viszont az elég drága.
Build TAK lapot hol vetted, mennyi volt a szállítás?

000000000

van valakinek k8200-es gép repetier programjához bevált, jól működő PLA-hoz való konfig fájlja?

s7manbs8

Ha én azt tudnám, egy ismerősön keresztül lett rendelve, más egyebekkel, akinek külföldi kapcsolatai vannak, majd megkérdem tőle.

vzd3amjv

Sziasztok!

Használ valaki delta nyomtatónál teljesen fém hot end -et PLA hoz? Milyenek a tapasztalatok? Egy hiba miatt (még most sem tudom, hogy hardver vagy szoftver volt) a fej fűtése nem kapcsolt le. Sikerült megolvasztanom a J-head-emet, és szeretném tudni,hogy alternativa-e a teljesen fém hot end. (Fórumon olvastam, hogy hajlamos beragadni, meg ugye nehezebb ami ilyen mértékben nem tudom mivel jár a deltánál)

NickE

Békát azért szoktatok nyomtatni, mert azzal jól le lehet tesztelni a nyomtatót?

000000000

Szia ennek tortenete hagymanya kultusza van. Gyere el a debreceni talira porkoltfozes kozben megtudod :)

ezsolt74

Szia.
Sokkal jobbak az E3D fejek,vagy ezeknek az utángyártott változatai mint a sima J-head.
Nekem is volt már mindkettő, ezért tapasztalatból mondom hogy bátran megveheted, ráadásul az soha nem fog szétolvadni.
Egy rendesen hűtött E3D-be nem olvad bele a szál.
Annyival nem nehezebb hogy az számottevő legyen.

ezsolt74

Igen azért.  
Mert ha nincs jól beállítva egy nyomtató akkor a hibák nagyon jól láthatóak lesznek egy békán.

000000000

Na jo. Mondd neki hogy ne jojjon debrecenbe. Mostmar nincs miert. Megtudta hogy  nincs mikulas. A birkapolkoltet is megeszi mas. En megprobaltam. Csapatot epiteni. :)