Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

svejk

El tudom képzelni, akkor most mennyire megkönnyebbültél! :)
;
;De gondolj csak bele, a találkozón szoros embergyűrűben tehetnéd ugyanezt.
;
;Merre laksz egyébként kis hazánkban?
;

0bn8uxmw

Debrecen nem probléma. BP. egyébként de most &"alkotói szabdságon vagyok&" kb. 70 km-re Debrecentől.  
;
;(u.i.: a megkönnyebülés reggelre várható a mai chilisbab után ha már kérdezted)[#whatever]

3vv2btrhv

Nekem a 0,05 a minőség , de ennek ára van , mint miden esetben .

s7manbs8

3D nyomtatóhoz érdekel valakit olyan kártya, ami a RAMPS1.4-ből kiindulva, de nem a kis 1A-es léptetővezérlőket tartalmazná, hanem egy LPT csatit, amivel a Step-DIR jeleket át lehet egy kábellel a meglevő CNC vezérlőre dugni és már mehet is a 3D nyomtatás. A többi termisztor meg egyéb kimenet minden meg lenne rajta ugyanúgy, ami van. A lényeg, hogy nem kell azért venni cnc vezérlőcskéket, ami erre rámegy eredetileg, hanem a meglévőt lehet használni a nagy gépen amitek van akármilyen is az. Én magamnak csinálok egyet az tuti, de ha érdeklődés lenne, akkor gyártatnék többet is úgy olcsóbban kijönne nyilván darabja.

svejk

[#vigyor2][#nevetes1]
;
;Ez nagyon jó hír, akkor számítunk a bemuatatódra!
;
;Érdemes már az előestén is részt venni, ha nem is chilisbabtól, de a másnapi érzés meg szokott lenni. :)
;Egyébként Vbodi gulyásai verhetetlenek.
;

Béni

(Kicsit elszámoltad magad ... aznapi az az érzés ...) [#nyes]

s7manbs8

Itt már rátettem egy LPT csatlakozót, female, mintha a PC-ből jönne ki Mach3-felől.
;
;X, Y, Z, A tengelyekre megy ki, illetve nem is kell 2 db Z rendes 3 tengelyes gépnél, hanem a 4. a szál mozgató lesz az E0, ahogy a Ramps-ben van pl. vagy jumperrel variálható hogy 2 tengelyre kimenjen még lehet agyalni hogy lenne jó.
;
;http://kepfeltoltes.hu/140210/ramps_for_cnc_www.kepfeltoltes.hu_.png&" border=0>;

PSoft

;De hisz épp a múltkor mondott valami olyat,hogy...
;
;&"nincs előeste,nincs előesti tivornya!!!&"
;[#nyes]
;
;[#kuss][#kuss]
;
;

svejk

Jaj-jaj, Te nem szoktál hülyeségeket beszélni... :)

0bn8uxmw

Ha esetleg nem lenne meg itt van a gyári bekötése a rampsnek mi hova megy: http://www.reprap.org/mediawiki/images/6/6d/Rampswire14.svg&" TARGET=_fnew>;Ramps 1.4;
;Nem tudom mi a bevált gyakorlat de ugyebár végállás kapcsolokat is be kellene kötni az lptről. Mivel szerintem sokan úgy használnák, hogy komplett egységként raknák rá a maró helyére / mellé v alá, kellene hagyni rajta egy helyet egy &"gyári&" motorvezérlőnek  ami az extrudert meghajtja, úgy kényelmesebb lenne akinek nincs 4. tengelye az extrudernek vagy nem akar szenvedni vele. Mivel ez esetben a fogaskerekes wade extruder javasolt amiben szinte egyben van a motor a fejjel egyszerübb lenne leveni a terhet a felhasználórol, hogy ne szenvedjen a motor bekötéssel.
;
;Dobozba az egésszel (esetleg kapcsolható LPT porttal MACH3 vagy 3D nyomtató) pc tápegység neki hogy tudja fűteni a fejet és az asztalt és esetleg egy LCD kijelző gombokkal és tökéletes!  
;[#vigyor3]

smalla

Miért nem csináltok simán még egy shieldet, ami a ramps kivezetett csatijaira ül rá?
;A végeredmény biztos olcsóbb lenne és bármikor visszalakítható lenne polulu driverekre.

PSoft

;Ajajjj!
;
;Vóót hogy,meg is esküdtem!
;Azt,...nem úgy lett!
;[#nevetes1][#wave]
;
;

0bn8uxmw

Ugyebár megcsinálták már hogy mach3 kezelje a 3d nyomtatást van hozzá add-on, nem próbáltam lehet működne, az emberünk csinált hozzá egy panelt amin csak a fütést és a hőmérsékletet lehet manuálisan állítani. http://cnc2printer3d.wordpress.com/gecs2tc1/&" TARGET=_fnew>;Mach3 3d printer;
;

ks46twg3x

Szia!
;
;Láthatnánk néhány mechanikát!
;
;Már nagyon érdekel engem, de szerintem mást is!!