Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

jexz0yez

Szerencsére a munkahelyemen több fajta  szkennerrel dolgozhatok, de az ilyen célra természetesen én is a lézer szkennerre gondoltam, az használható erre, de még ennek is megvannak a korlátai.

jexz0yez

Abban mondjuk teljesen igazad van, hogy nem minden esetben szükséges ez...főleg ha fizetni kell érte :D  
Ha egy OT motorról beszélünk, akkor nem hiszem, hogy olyan rettentő bonyolult geometria lenne az a lámpa. De nagyon sok eset van amikor enélkül nagyon nehéz lenne valamit visszamodellezni.
Egyébként a motor alkatrész szép munka!

xmas75

Meshmixer. Nem magyar, de vannak youtubos videók abból meg lehet tanulni. Ezzel mintha gyurma lenne úgy tudod módosítgatni, de lehet vágni, skálázni ... is.

ru38j6dt2

Igen az inventornak van is, egy elvileg nagyon jó add inja pont erre a célra, de nem leltem még sehol, sem a solidworks erre a célra készített addinját ! Viszont a FreeCad be inportálja és látod a vonalakat is, max nem valami pontosan, de konnyebb levenni a méreteket. Szerkeszteni is tudnád, de nekem a freecad nem annyira áll kézre , és nem is túl precíz tapasztalatom szerint ... de ez csak magánvélemény  

ru38j6dt2

Viszont ez a meshmixer használhatónak tűnik! Kérdés hogy milyen formátumokat szeret elmenteni .. gondolom gépészeti fájlokat nem annyira szereti, pl step iges ?

vvvsmkgjx

Sziasztok! Birtokomba került egy ilyen vezérlő  
http://www.silancode.com.es/UPP628/" TARGET=_fnew>UPP268 Szerintetek ez használható lenne egy delta printer működtetéséhez? Mi alapján lenne ez alkalmas rá? Mit kellene tudnia?

vjanos

Ez első ránézésre nem vezérlő, hanem PIC programozó [#fejvakaras]

vvvsmkgjx

Hát én hülye vagyok hozzá, azt mondták h microcontroller....ezekszerint mégsem?

vjanos

Végülis de Microcontrollerbe (PIC) lehet vele feltölteni a programot.  

Nem hinném, hogy ezt közvetlenül tudnád vezérlőnek használni. Kevésnek tűnik a láb, és talán nincsenek is kivezetve.

Szerezz egy Arduino Mega 2560 -at, RAMPS 1.4-el, az a jól bevált megoldás, támogatják a firmwarek...

4va4kwi

Ez egy programozó készülék. A ZIF foglalatba rakod amit meg szeretnél írni, és USB-n keresztül feltöltöd. A panelra forrasztott PIC a z usb komplikációért felelős. Ezzel vezérelni nem tudsz.

3vv2btrhv

rf63unrk7

Farmetrobot, ha jól látom 3d nyomtatott cuccokkal...

http://index.hu/tech/2016/06/09/farmerrobot_lusta_kerteszeknek/

keri

Az, de arra nem jó amire te akarod.
Egyrészt nincs rá 3D nyomtató szoftver, másrészt mert ez egy elég gyenge PIC kontroller.

3vv2btrhv