Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

gg58bmmp2

igen ezt láttam én is de mostanában már túl sokat kötözködtem, ezért most nem szóltam.

gg58bmmp2

Tud valaki egy 80 körüli fogszámú GT2-es nyomtatható bordás kereket?
Valahogy rosszul kerestem, mert a goggle nem segített.
Esetleg egy paraméterezhető tervező?

vjanos

http://www.thingiverse.com/thing:16627" TARGET=_fnew>Ez itt jó kiindulásnak

DE nem elsőre lesz kottymentes, mókolni kell a fogszélesség, mélység paramétereket fogszámtól függően...

gg58bmmp2

Ezt már láttam, de nem jöttem rá, hogy hogyan paraméterezhető.
Milyen program kell hozzá?

vjanos

Openscad.

De írd meg a paramétereket (profil, fogszám, vastagság, furat, agy kell-e, rögzítő csavar esetleg) és megparaméterezem, vagy küldök STL-t.

gg58bmmp2

Köszi.
Egyet megadok magánban, de azért jó lenne megtanulni, hogyan kell csinálni.

gg58bmmp2

Köszi.

gg58bmmp2

Köszi.

gg58bmmp2

Ahhoz képest, hogy lefagyott a gépem háromszor elküldte az üzenetet.

it2x8ssdk

Sziasztok! Szeretném bőviteni a nyomtatóm auto bed levelig-el (szervós/mikrokapcsolós verzió), sajnos az iterneten csak részleteiben találtam információkat róla...
Az lenne a kérdése, hogy a szervót pontosan hova kell kötnöm a ramps-on, és a repetier firmware-ben hova és mit kell beírni, hogy ez a funkció működni tudjon?

ezsolt74

Egyszerűbb az asztalt pontosan beszintezni.
Ha domború, vagy homorú az asztalod és emiatt szeretnéd, akkor vedd figyelembe hogy a nyomat alja, ha bed level-ed van, akkor nem lesz soha egyenes, hanem ugyanúgy homorú vagy domború.

it2x8ssdk

Sík az asztalom, de pl 0.1es nyomtatáshoz nem olyan egyszerű pontosan beállítani, sőt nagyobb rétegvastasághoz is más beállítás kell,  ezért gondoltam az auto levelingre.

keri

Jó az. A Home swich-el nem elég pontos, főleg vékonyabb nyomtatáskor gond hogy túl széles vagy nem tapad le a vonal.
Persze én is jó ideje elvagyok bedleveling nélkül, de néha felmerül hogy jó lenne.

Mondjuk lehet nem kínai mikrokapcsolót kéne használnom, hanem mondjuk egy gyújtás megszakítóból csinálni referencia kapcsolót, mert az jóval precízebb.

ezsolt74

Azt viszont meg tudod adni a szeletelőben, hogy az első réteg milyen vastag legyen.
Ha 0,1-es rétegvastagsággal nyomtatsz akkor is az első réteget mondjuk 0,2-vel vagy akár 0,3-al is nyomtathatod, a biztosabb tapadás érdekében.

it2x8ssdk

egérből kiszerelt kapcsolóval terveztem, remélem megfelelő lesz a pontossága