Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Ez melyik github project, éppen Androidon nyomulok utóbbi időkben, engem érdekelne a dolog. :)

9ffuubzw6

9ffuubzw6

Valaki nem tudja, honnan tudnék az extruderhez 100k-s (üveg házas) termisztort venni Budapesten?

vjanos

#13681, pl Lomex

000000000

Köszi a jó ötletet, ez is járható útnak tűnik, de beszéltem pár emberrel, akik már nyomtattak ilyesmit, kivitelezhatőnek tűnik a nyomtatás is, csak a szkennelés ügyében kell nyomozgatnom.

xmas75

Ha kicserélted, várom a tapasztalatokat.

it2x8ssdk

Talán ez megoldás lehet szkennelésre, csak egy fényképezőgép kell hozzá + http://www.agisoft.com/" TARGET=_fnew>agisoft

000000000

Sziasztok!
Tudtok ajánlani kezdőként milyen programmal tudok szerkeszteni stl fileokat? Lehetőleg magyar nyelvűt. Köszi..

keri

Extruderes nyomtatóval készült tárgyak soha nem lesznek átlátszóak.

Szkennelés szerintem értelmetlen ilyen dolgoknál.
Egyszerűbb és jobb is berajzolni CAD programmal és egy tolómérővel a kezedben.

jexz0yez

Ezzel nem teljesen értek egyet. A tolómérővel való méricskélésnek azért bőven megvannak a korlátai. Íveket, fokokat, bonyolultabb geometriák paramétereit nemigen lehet vele lemérni.
Ilyenkor ha az embernek nincs egy 3D mérőgépe, akkor nagyon jól tud jönni, ha be lehet szkennelni a modellezni kívánt tárgyat, és a szkennelt állományról levenni a hiányzó paramétereket. Ezek alapján szépen le lehet CAD programban modellezni amit csak akarunk.  
Jöhetne a kérdés, hogy minek modellezni, ha már be van szkennelve a cucc... Azért, mert egy szkennelt állomány soha nem lesz olyan, mint egy CAD modell.

jexz0yez

Szia! Ha még nem oldódott meg a dolog, akkor ha gondolod írj emailt. Tudok neked segíteni hova fordulhatsz az ügyben. Szkennelés, modellezés, nyomtatás, és akár még abból az öntőminta elkészítését is meg tudjuk csináltatni. Üdv!

3vv2btrhv

Igen , a hivatásosok így csinálják ,meg én is !

keri

Ami igaz, igaz, egy lézer szkennert tudnék használni tolómérő helyett, de ami annál egyszerűbb, szerintem csak bonyolítja a megoldást. Ez egy motor lámpa búra (bár nem mondta milyen motor), nem egy szobor. Körzővel, vonalzóval tervezték.  

Nekem egy takaró burkolatom hiányzik a motorról. Soha nem is volt meg. Nagyon ritka darab. Még mikrofilmen sem találtam ilyen alkatrészt. Egész interneten egyetlen fotót találtam egy amcsi bontótól. Szóval meg volt a hely ahova fel akarom tenni, meg volt egy nem túl jó fotóm.
http://www.thingiverse.com/thing:1158151" TARGET=_fnew>Ezen szegényes infók alapján rajzoltam vissza.

ru38j6dt2

Elméletileg a simplify3d és a freecad engedi, azt nem tudomm, hogy magyar van e, viszont gyakorlatban az stl egy elég rossz file, nem nagyon jó szerkeszteni, és viszonylag nehéz konvertálni ... Vannak speciális szoftver kiegészítők amiket erre fejlesztettek, de azok sajnos mind fizetősek, és önmagukban fel sem nagyon lelhetők a neten !
Én azt szoktam, ha nagyon kell, akkor inkább megtervezem magamnak méretek alapján!

keri

Inventorba be lehet importálni, de szerkeszteni abban sem lehet, viszont a méreteket könnyebb a saját rajzomra ráigazítani.
Mondjuk gyakran a szerkeszthető CAD formátumot is meg lehet lelni a neten, ha valami általános dologról van szó.