Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Ilyet én is régóta tervezek.
3D nyomtatóval kombinálva nagyon jó dolgokat lehet csinálni, és a nyomtatási hibákat is szépen elfedi a plexi, szóval öntőmintáknak, vagy burkolatoknak kiváló.

Nem is bonyolult a technológia akár házilag összerakva sem. Ugye Magi István is csinált ilyesmiket a fórum elején.

it2x8ssdk

Sziasztok! Lenne egy kérdésem, amit már nagyon régóta nem tudok megoldani (repetier, 0.4nozzle, bowdenes)
A 0.2-es rétegvastagságot sikerült szépen beállítanom, nem "pókhálózza össze a nyomatot"
a 0.1-es rétegvastagság viszont sehogy sem akar összejönni.. a felület sem sima inkább érdes, finom pókháló szerű összekötőszálakat húz. Próbáltam rengeteg hőmérséklet beállítás (180-220)és retraction beállítást (0-5mm), de sehol sem találom az optimálisat, sőt mintha a retractionnál egy érték felett újra romlana az eredmény. Hogyan tudnám megoldani?

it2x8ssdk

ja egy dolog még lemaradt a sebesség jelenleg 30mm/s

000000000

Nekem akkor volt ilyen, ha túl sok anyagot adtam neki. S azért pókhálósdik, mert a fej felületén lévő anygot húzza. Nem a fejből kijövő csurog...
Próbáltad szorzó csökkentéssel?

3vv2btrhv

Irtam -e-mailt

it2x8ssdk

Elvileg a szorzó jól van beállítva, csináltam falvastagság tesztet erre, illetve a sík felület is szép, nem hiányos és nem is doborodik ki. ha nagyon levisze a hőmérsékletet akkor már alulextrudált a sík felület, de a pókhálósodás effekt megmarad a függőlegeskiálló részeknél...
jelenleg az Akiko tesztmodellel tesztelem
 0.3-ra lekicsinyítve

http://www.thingiverse.com/thing:23365" TARGET=_fnew>Akiko

A lábfej résznél finom pókhálót húz, a felette lévő részeken nem szép a felület főleg a láb belső részénél

it2x8ssdk

találta egy képen amelyen nagyjából hasonló a felület a felső részen:
http://2.bp.blogspot.com/-Xkt4FYwIgWw/TwMgs3pFy2I/AAAAAAAAA0A/UDGFLcS3afM/s1600/Multi-layer_test_Slic3r.jpg" TARGET=_fnew>link

keri

Próbáld meg csökkenteni a flow arányt.
0,2-nél még oldalra el tud menni a felesleges anyag, de 0,1nél már komoly fojtás az anyag és a fúvóka közötti pici rés, esetleg ha el is megy akkor nagyobb felületen maszatolja a fejet, ami aztán szálaz.
Valamelyik szeletelőben olyan beállítást is láttam hogy a retrakt előtt egy beállított távolságra, már megállítja a szál továbbítást, hogy legyen ideje kifutni a túlnyomásnak a fejben. Jó beállítás esetén ez összhangban van a lassítási távolsággal, és javítja a minőséget, illetve csökkenti az általad leírt jelenséget, ELMÉLETILEG, mert amúgy nem próbáltam. Nekem nincs gyorsítási/lassítási szakasz :)

keri

akkor légyszi a keriszoci01@outlook.hu-ra is :) sajnos a szocimotoros.hu szerver már nem működik.

3vv2btrhv

keri

3vv2btrhv

Szénszálas ABS .

3vv2btrhv

https://youtu.be/L37IhrkVX04" TARGET=_fnew>Nyomtatás és 5 tengelyes CNC kombináció.

keri

Amúgy nézem, tök jó 2-3ezer négyzetmétere a lexán v. polikarbonátnak 0,75-1mm vastagságban.

Najó, nem ígérek semmit, de ha csinálok kapsz belőle :) csak előbb a karnist, fürdőszobát, a motoromat, a gravírozó gépemet kell megcsinálnom [#hehe]

000000000

nekem itt a melegítés a kérdés, hogy ennyire egyenletesen hogy tudod melegíteni a cuccot.

a többi nem tűnik bonyolultnak