Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

ennyiért nem rossz.
Kicsit karcsú, de lehet fejleszteni.

rf63unrk7

"A fej köré azért csináltál légterelőt, hogy a nozzle-t ne hűtsd? "  
Igen.
Nyáklapokból lett forrasztva és rézcsőből egy pár mm-es darab.  
Az olvadáspont miatt aggódtam, mert a forrasztó-ón is ott van 200 fok környékén.
Mivel egyedi konstrukció az extruder-szán, a netről letöltött tervek nem lettek volna kompatibilisek, elkezdtem tervezni, nyomtattam is belőle (pár napig pöcsöltem vele), de a végén meguntam, és 10 perc alatt forrasztottam egyet.

rf63unrk7

"A hotend hőérzékelőjét hogy rögzítetted a blokk lyukjába?" - sehogy, ahogy volt gyárilag, úgy hagytam. A vezeték tartja bent a furatban.

3vv2btrhv

Mit fejlesztenél rajta ?

ezsolt74

Pl a Z tengely trapézmenetes orsót meg kéne támasztani, vagy le kéne cserélni egy hosszabbra ami csapágyazva van a támasztó oldalon.
Amúgy nagyon olcsó, ezért az árért, a Prusa i3-ak vannak, sőt jóval drágábban is adnak  Prusa i3-at.

keri

A "Z" tengelyeket vastagabbra, meg az asztalt egy cseppet masszívabbra.

A doboz is elég hurka, de egy burkolat sokat merevítene.

A fejhez vezető kábelezéssel is csak a gond lesz, mert nem fog ilyen szép hurokban megmaradni, de egy energialánc (nyomtatható) megoldaná a gondot.

Más látható hibát nem tudok felróni neki, de Devilke CTC gépéből kiindulva tuti lesz ennyi pénzért még pár gyenge pont, amit egy ügyes ember szépen ki tud javítgatni, akár saját magán nyomtatott alkatrészekkel is.

keri

[#eljen]

Jogos, mondjuk ez még az én gépemen sincs megoldva, pedig igazából nem állna semmiből, csak lusta vagyok :)

gg58bmmp2

Nálam hasonló hurokban áll a fejhez vezető kábelezés, de úgy tűnik bírja.

keri

Egy darabig nálam is, amikor már nagyon kunkorodott bele a munkatérbe, és dörzsölődött, volt hogy alátettem valamit, de ez így gány. A kábelek nem önhordóak. Az a műanyag harisnya csak dísz rajta.
Van az a kábel rendező spirál, még az is jobb, mert az valamennyire tartja.

keri

Egyébként itt is látszik hogy borul ki oldalra, pedig ez egy beállított fotó.

vjanos

Bele kell fűzni egy jó acélos drótot, akkor fickós :)

Nemrég húzták be a digisek az optikát, szétdobáltak egy csomó kábeldarabot. Na annak a légkábelnek a teherhordó szála príma ilyenre :D

gg58bmmp2

nekem kábelrendező spirál fogja - az stabilabb.
Ha nem bírja, akkor közé fűzök majd egy bicikli bowdenhüvelyt.

gg58bmmp2

Ja és én eleve oldalra fektetve tettem bele

3vv2btrhv

ezsolt74

Itt van egy német Fórum oldal a CL-260-as 3D nyomtatóról.

http://www.3d-druck-community.de/thread-6428.html" TARGET=_fnew>Fórum Link