Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

Dakota25

Köszönöm! Kipróbálom.

keri

Ha sastas meg tudta csinálni egy kollégiumi szobában akkor neked is menne.
Tudom hogy miket csináltál, szóval ne mond nekem hogy nincs tudásod ehhez!

Segítséget itt kaphatsz.

rf63unrk7

Asztal hőmérséklet növelés, első rétegnél sebesség csökkentés. Zsírtalanítás. Nálam ez vált be.

keri

Tökéletes zsírmentes üveglap.
Én ablakpucolót használok papírtörlővel, de valaki más a tömény ecetet javasolta, az sem rossz.

Úgy letapad 60 fokon, hogy amíg ki nem hűl addig felvakarni sem bírom.

keri

Ja és vicces de pl 70 fokon már nem tapad annyira.

keri

Igen, valószínűleg ez a helyzet.
Azt tudom hogy az amúgy jó  minőségű új 25mm-es lin sínpár között 50mikron eltérés volt lehúzás előtt.

Szóval használható csak épp "minek ide" kategória.

keri

lin. sín merevségével szerintem sincs gond.
Az acél az acél, márpedig az anyag ebben is benne van.

sastas

Ezt asszem bóknak veszem :D.

Én izopropyl alkoholt használok. Elég jó zsíroldó :)

000000000

szintén izopropilt használok, de azért mert ez van itthon :)

Egyébként herznél színtől nagyon függ a tapadás, meg hogy milyen lábbal kel fel. Na jó ez vicc persze, inkább az asztal magassága határozza meg, leszedéskor mindig mozdul kicsit és néha utána kell állítani.

3vv2btrhv

A szituáció ennél árnyaltabb , és több szereplős .

keri

Mármint az asztal szintezése elmozdul neked?
Nekem csak kaptonnal van leragasztva az üveg, de ilyen gondom még nem volt. Már egy hónapja nem nyúltam a szintezéshez, pedig elég vacak a asztal szerkezetem.

3vv2btrhv

https://youtu.be/GsaatBUg4eQ" TARGET=_fnew>Kecs_UP nyomtatás

keri

Azt elfogadom. Van az úgy hogy nincs időd, vagy hivatalos számla kell róla, esetleg a feleség/üzlettárs ellenzi, ezért nem lehet építeni, de akkor sem a te műszaki képességeiddel van a gond.

Mert jó. Lehet nincs szerszámod/műhelyed, de csak kérned kell és legalább 10 ember lenne, aki kinyomtatja az alkatrészeket neked, egyéb megmunkálásra is lenne jelentkező a többit csak rendelni kell az e-bayről és összerakni.
Ha van pénz készen venni nyomtatót, akkor az alkatrészek összevásárlása biztos nem túl nagy probléma.

Na de mindegy is, nem akarom én rád erőszakolni hogy építs, ha venni kell hát venni kell :)

A BigBox kit szerintem drága, a konstrukció viszont tetszik. Ugyan ilyet akarok építeni...egyszer, leszámítva a lézervágott rétegelt lemez dobozt. A fa a páratartalomra vetemedik. Külső doboznak még jó is kicsit vastagabb anyagból, de asztalt nem csinálnék belőle, mert a szintezéssel szerintem gondok lesznek. Asztal csak aluból.

Amit zsolt linkelt is is nagyon jó, az orsó szabad végét csapágyaznám, meg az asztalt tartó L profilokat cserélném zártszelvényre, meg leburkolnám, hogy az is merevítse a vékony keretet.

Amőúgy mekkora munkatérre lenne szükséged?

3vv2btrhv

300X300X450 mm a munkatér elvárás.

3vv2btrhv

Tényleg szeretnék építeni magamnak gépet , már meg is terveztem .