Épül a gépem ::: Nemes János

Indította gaben, 2025 február 26, 08:04

Előző téma - Következő téma

000000000

Grat!Jó ötlet a winchester újrafelhasználás.

t334wehtf

[#wow1] Ez kész... :D Zseniális megoldás, bár azok a pöttöm csapágyak nem sokat bírnak...

gsbwxanch

Most már nagyon be vagyok indulva...hogy kezdjek építeni egy gépet!
Nagyon szép a géped!!!
Milyen elektronkiát használsz hozzá?(vezérlés, táp)

gsbwxanch

Bocsi nem néztem a lenti képeket...látom mit használsz...

s7manbs8

Kezdjed minél hamarabb, hidd el sok idő kell annak, mire megvan, de mikor elkezd mozogni, az se rossz érzés, gondolhatod, mi is azért csináljuk. [#circling][#circling]

gsbwxanch

Igen...kezdem...csak au igen drága dolog. Ez az egyik riasztó nekem...a vezérlésben remélem kapok segítséget :-).

43pbwjg8s

Ámulok, bámulok!
Te mindig olyan szép és "tiszta" dolgokat csinálsz. A végén minden olyan nagyon rendben van! A küllem is számít, és nálad az is rendben van. Nekem ez nagyon nagyon tetszik!
Gratula!

s7manbs8

Én kérdezni is akartam, hogy azok a bordás (fogas) kerekek hol kaphatók, vagy te csináltad ?

43pbwjg8s

János!
ha (ahogy olvasom a 12. képen) két garnitúra 6490Ft, akkor rendelnék tőled egyet magamnak is!  :)
Bocsánat! :)

may47wb

Ez csak arra lenne jó hogy megtanuljam kezelni a 4. tengelyt. Most még kottyanás mentesen megy de biztos nem lesz hosszú életű.  
Meg van minden a rendes 4.hez csak egy kis tapasztalat nem ártana előtte.

may47wb

Azok valami fénymásolóból vagy nyomtatóból valók, én csak kifarigcsáltam a fogazott kerék belsejét méretre.

may47wb

Végülis, 700-ért vettem a két motort dolgoztam vele egy keveset... Na jó legyen 6490-ér a tiéd!
Tükörgömb forgatónak is jó! Megéri az árát! [#vigyor3]

s7manbs8

Tegnap utánanéztem ezeknek a fogazott kerék és szíj dolgaimnak, kiderült, hogy milyenjeim vannak, ahhoz mi kellene. Csak most éppen nem lesz bolt sem ki tudja meddig, lehet addig készíteni kellene magamnak, ilyen kerekeket. Csak ahhoz is olyan gép kellene, amim nemigen van.  

Itt találtam olyanokat, mi jó lenne méretileg:

http://www.powerbelt.hu/?L1=FOGASSZIJTARCSAK-RUDAK-PEREMEK" TARGET=_fnew>Fogasszíj tárcsák

may47wb

Én meg tudnám csinálni, csak még zöldfülű vagyok meg a gépem 200mm-en 2tizedet téved, pedig jól számoltam ki a step pert, vagy lehet hogy nem. Még állítgatni kell a gépet hogy ilyen munkát is meg tudjon csinálni.  

s7manbs8

Lehet az orsód nem pont annyi, amennyi elvileg, meg kell mérni az ilyeneket.