Épül a gépem ::: Nemes János

Indította gaben, 2025 február 26, 08:04

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Ott a szíj profil is megvan rajzolva, egy olyan kést kellene köszörülni és vésni, ahogy itt valamelyik topicban valaki csinálta.

may47wb

Erre nem gondoltam! Pedig rendes trapézmenetes orsó, lehet ez lesz a hiba oka mert mindig ugyan annyit mérek a pontatlanságnál.

may47wb

Sima leszúrogatással nem lehet megoldani? Mondjuk 1,6-os heggyel körbefúrkászni az anyagot.

may47wb

http://cnctar.hobbycnc.hu/Nemes%20J%E1nos/K%E9pek/100_6011_resize.JPG" border=0>

s7manbs8

Mármint forgó tengelyen hosszában körbemarni, azt is lehet, meg lehet azt sokféle módon. Csak a kódot is elő kell állítani valahogy. De véséssel, és pont olyan alakos késsel nem bonyolult, osztótárcsával. csak a mélységet kell jól beállítani, meg az alakot. Aztán körbe körbe., vagy forgó tengelybe befogva körbe körbe lehet marni is igen.

Ha az áttétel motor és szíjáttétel jól van beírva, akkor egy orsófordulatot bejelölve meglátod, hogy az jól van e, ha az orsó egy menetemelkedésnyit léptetsz, onnantól csak az orsó menetemelkedése lehet hibás.

may47wb

Direkt hajtás van, és így van beállítva, 1/16-os mikrolépésbe.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Nemes%20J%E1nos/K%E9pek/mt.JPG" border=0>

s7manbs8

1066.5, igen ez az érdekes, ez hogyan jött ki ?

may47wb

Ne tudom hogy jött ki.
De most 1066,66 ra jött ki.
200 lépés/fordulat szór 16mikrolépés, így egy fordulat 3mm emelkedés, osztva 3-mal hogy 1 mm legyen.

43pbwjg8s

hááát... Közben megoldottam. CSak megleszek nélküle. :)
A érdekel esetleg mit sikerült ma bontanom, a boncolás topicba beteszek képeket róla.

000000000

a mach-3 belövi automatikusan!

s7manbs8

may47wb

Üdv Tibor, hogy van?
A 4. tengelyt lövi be automatikusan?  

4im2adcie

Szia János!
Érdeklődnék hogy mik az eddigi tapasztalataid a "szinkron" hajtásról .
Teljesen tuti és bevált, vagy azért vannak esetleg befeszülések vagy megakadások??

000000000

Kedves János!a topic alján említett egy úriembert,aki elvállalta a gépelemein a marós munkákat, ha publikus ,megkérném,hogy privátban küldje el az úriember elérhetőségét, mert volna 1-2 munkám,amik már túlnőtték az én gépem munkatérfogatát.köszönöm

may47wb

Ezt jól benéztem! Teljesen a 4. tengelyre koncentráltam.