Épül a gépem ::: Lee gépe

Indította gaben, 2025 február 26, 08:03

Előző téma - Következő téma

wt8g4i4

tudom a szíjat is feszíteni meg a jobb oldalon látható csapágyas görgöt tudom 1 mm mozgatni ,meg magát a 40*40 es lapot is. Kettő mérettel nagyobbra lett fúrva és süllyesztve ,így van összesen 2-3 mm mozgás ami a szíj hosszában már 6mm feszítés .Szerintem elég annyi

p75e6i8vg

Annyi tényleg elég.
Elsőre nem esett le a képről, köszi. :)

fwg7s098t

Bocs hogy beleszólok, de a süllyesztett furatok hajlamosak beközpontosítani önmagukat, így aztán kétséges a feszítés sikere, hiába nagyobb az átmenő furat.

wt8g4i4

ugyan ezzel az elvvel akarom az X-et is megoldani, csak oda az L alu helyett egy Z alaku konzol kell mind két oldalra ugyan olyan , így teljesen egyformán tudom feszíteni a két oldalát és kb párhuzamos marad remélem :D

000000000

Oda ovális nyílásokat készítenék.
Mivel ott elfér röhögve a normál imbusz fejű csavar plusz fakötésű alátét is, így a süllyesztést el is lehet felejteni.
Ebben az esetben a süllyesztés inkább átok mint áldás.
Láttam már süllyesztett ovális állító nyílást, de azt nem lehet rendesen rögzíteni. Annál szinte csak két hajszálnyi vonalon érintkezik a csavar feje.

wt8g4i4

majd ki lesz cserélve ovális furatra, de egyenlőre ilyet tudtam megoldani, teszt jelleggel , de bevált így megy majd rá idővel a normálisan legyártott alkatrész

wt8g4i4

Felkerült az utolsó kettő alkatrész , ezzel a mechanika 100 %-os :D

Jöhet a madzagozás és programozás és egyéb beállítás órázás

wt8g4i4

megérte megrendelni a kijelzőt. Megjött rádugtam és már ment is rendesen, semmit nem kellett állítani
eddig elégedett vagyok vele :)

8gwpaca0r

Akkor jelenleg hogy áll a helyzet?

t5jvxzhgc

Én is ezt kérdeztem a másik topikban a minap.:)
[#t9p19934#]

wt8g4i4

A smoothie álltal "okozott" agyvérzés után lassan látom a fényt az alagút végén....

Az egy év alatt kb két részre szakadt a projekt programozás terén. Az egyik a smoothie ami azóta sem megy , de nem adom fel hogy ezzel élesszem fel a gépet.

A másik a marlin, na ez már sokkal biztatóbb még nekem is a 0 programozási gyakorlatommal ilyen téren. Ezzel indítottam be a "vasat". Mind a 3 tengely gyönyörűen mozog 32 biten. A 230 V asztalfűtés is nagyon szépen muzsikál. A beállított értékhez képest +/-1 fokos ingadozással dolgozik. Ami meglepett, hogy a tesztek alapján az 5 mm vastag alulap 0,05 mm vetemedett csak, én többre számítottam,de ezért sem haragszom :D.

Az extruder és fűt szépen és tekeri az anyagot.

Ami még vissza van, azok az opto végállás kapcsolók beállítása és az extrúder venti, mert ezeket nem veszi figyelembe , illetve nem kapcsolja be a ventit (config beállítási hiba gondolom én ).

Remélem a sok küzdés után már végre elindul :D

2vkx6unz

Szia, Átjöttem a kérdéseimmel ide.

Milyen optót használsz?

Én amúgy a smoothieware.orgról töltöm le a firmware-t ami általában át van linkelve a github-ra. Ott mindig van az aktuális firmware mellé egy konfig fájl is.

Esetleg el tudod küldeni a konfig fájlt?

wt8g4i4

Ezt a fajta optot használnám.

A configot délután elküldöm, ha haza értem, habár nem tudom milyen beállításokkal van meg az utolsó verzió. Megnézem majd akkor a javasolt oldalad.

Kettő alaplapom van már , egy a régi amin a smoothie van az újon meg a marlin , lehet majd variálni :D

2vkx6unz

Ha jól láttam akkor ennek a panelnek a másik oldalán van egy visszajelző led. Ha rákötöd a megfelelő kábelezéssel az MKS-re akkor van állapotváltozás ezen a leden? Vagy világítania kell mindaddig amíg nincs megszakítva vagy fordítva csak az optokapu megszakításkor világít. Bár lehet, hogy ezt már tesztelted.
Nem rajzoltam vissza a kapcsolást...

wt8g4i4

Igen már teszteltem, elv úgy működik hogy akkor alszik ki a led az optón ha közé dugok valamit. Amúgy folyamatosan világít. config filét hogy tudom ide feltölteni ? vagy mehet emailben ?