Épül a gépem ::: Kelepeisz Lajos

Indította gaben, 2025 február 26, 08:02

Előző téma - Következő téma

wdctpb5az

Nagyon frankó lett[#eljen]. Alulról a 3. képet 2x is megnéztem, mert azt hittem valaki az én garázsomba fényképezett be:)
És mi a véleményed, ha a tekercset, kondit, előtolóművet, csatlakozókat az ember vaterázza, akkor is érdemes megépíteni (anyagilag) vagy kb ennyiből jönne ki egy használt is?!

s2ptiv3t

Köszönöm.
Hát csak annyit tudok hogy a toló 30000ft cooptim kft, kondik 16000ft TME, diódák 5000ft olx, trafó idegen feszültséggel 15000ft olx ről. Döncsd el mi mit ér meg neked.

ks46twg3x

Gratulálok,  

Profi munka. Mivel mindent Te készítettél így igazán értékes darab.  

[#wave]

wdctpb5az

Ahha, köszi. Azt hittem a nagy része neked otthon volt elfekvőben azért építetted meg. :)

000000000

Ötletes [#wink]
Azt lehet tudni, hogy a trafó milyen feszültségeket ad le különböző fokozatokban?

s2k5ycubj

Ezt még meg lehetne fejelni egy elektronikus fojtóval. Nézz körül pfc kulcsszóval,az majdnem ugyan ez.

s2ptiv3t

Nem hinném hogy szükségem lenne rá, az eredeti fojtóhoz meg van minden csak el kell készíteni.

s2ptiv3t

Azt tudja amit te akarsz, ennek a teljesítmények vannak feszültség beli korlátok nálam ez 16-35v.
A 16v az minimum, különbem nem jön létre az ív, a maximumot meg úgy kell megválasztani hogy a legnagyobb feszültségen ne lépje túl a meglévő teljesítményt nekem 5kva-n ez kb 35V, de ezt befolyásolja a trafó belső ellenállása, a kötések és vezetékekből adódó ellenállás is.
Nálam 16-35V van 8 részre osztva.

tc9jtie4

Bocs hogy szemetelek, de ha valaki kedvet kapna van ipari kivitelű sosem használt kétgörgős előtolóm eladó...

Valaha én is építeni akartam gépet, de aztán hozzájutottam egy nekem megfelelő gyárihoz.

Egyébként profi munka ez a hegesztő...

000000000

Köszönöm, így már világos.
Nekem is van minden az építéshez, csak ez az infó hiányzott.

s2ptiv3t

000000000

Még nem, csak az alkatrészeket gyűjtögettem eddig.
Trafó tekerés még hátra van, egyenlőre huzal sincs még hozzá.

d05ixchbw

A szekunder huzalt hol szerezted?

s2ptiv3t

A trafót amit vettem töménytelen mennyiségben tartalmazta.

d05ixchbw