Épül a gépem ::: Kelepeisz Lajos

Indította gaben, 2025 február 26, 08:02

Előző téma - Következő téma

s2ptiv3t

Jó estét a szakiknak!
Egy kis érdekesség vagy inkább látványosság, szerettem volna a profil vonalaival párhuzamossá tenni a lineáris sínt, hát sikerült rendkívül csúnya lett, de viszont amire kitaláltam ott tökéletesen helyt áll, sikerölt bő 0.02mmen belül tartani, a maradék 2 század az valószínűleg a profil egyenetlenségéből adódik.
http://kepfeltoltes.hu/150312/IMG_2171_1__www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>
http://kepfeltoltes.hu/150312/IMG_2172_1__www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

pvmyc6p5

???? Nem egészen értem,lehet én vagyok a tudatlan ???
A kocsira szerelt "egységgel" méred a sínek párhuzamosságát ???
Így (szerintem) csak azt tudod lemérni,hogy milyen
 a szerelésed pontossága ,semmi mást !!!
Bocs,ha nem egészen értem a dolgot.....

pvmyc6p5

Kiegészítés ként,mintha a kocsi oldalán feküdne a mérőóra vége ,nem a profilon ???!!!

pvmyc6p5

Csak mert nekem "szaki" a becenevem " IS...

s2ptiv3t

Nem nem, ahogy írtam az óra hegye a alu profilon fut, ez azért kellet mert a profilon a sínt 2-3mm-t ehet mozgatni jobbra-balra.:-)

s2ptiv3t

Amúgy igen csalóka, úgy látszik mintha a kocsira bökne, de nem.

pvmyc6p5

OK,csak elnézetem a képet !!!
[#zavart2][#zavart2][#zavart2][#wave][#wave][#wave]

vyvk7xm7

Most akkor az aluprofilt görbítetted a sínhez, vagy a sínt a profilhoz?
És a kettő együtt most menyire lehet egyenes?

pvmyc6p5

Igen,az előző kérdésem "másik" fele ez lett volna,csak kissé "sz@arul" fogalmaztam ???!!!

s2ptiv3t

Miért görbítettem volna, csak odatettem ahova a műszer mutatta és rögzítettem, nem volt erőkifejtés semmire???

p75e6i8vg

Nade az etalon felületed mennyire volt egyenes?
Ha nem volt az, akkor átmásoltad a hibáját a sinre.

s2ptiv3t

Sajnos jobbágyiján ez volt, most hirtelen annyit tudtam kipróbálni hogy a ti kérdésetekre tudja mit mondani, hogy a profil két vége közé kifeszítettem egy vékony cérnaszálat és fény előtt átnéztem alatta, így hibátlannak tűnik, görbületet nem látok.
Esetleg ha tudtok tanácsolni valamit hogy miképpen tudom megnézni pontosban hogy van e benne görbület, akkor szívesen halhatom.

0bn8uxmw

Idézném az eredeti célkitűzést:
"szerettem volna a profil vonalaival párhuzamossá tenni a lineáris sínt"
Teljesült? Igen.
Szó sem volt arról, hogy párhuzamos legyen a profilon kívül bármivel.[#wink]

s2ptiv3t

Most próbáltam meg kék mutató lézerrel átvilágítani, a lézerfény is mindenhol mutatkozik nincsenek holt részek a vonalában.
Vernyul köszönöm hogy észrevetted miről is beszéltem, viszont amire vjanos rákérdezett az is jogos, ami fúrta is az oldalamat, de mint írtam evvel a pár egyszerű kísérlettel jó eredményeket kaptam.

s2ptiv3t

Arra leszek kíváncsi mikor a két vége közé kifeszítem a szíjat akkor mit mutat majd a mérőóra.