Épül a gépem ::: Kelepeisz Lajos

Indította gaben, 2025 február 26, 08:02

Előző téma - Következő téma

2h0y3p4wh

Talán elég a két végén kiórázni a profilhoz, mondjuk az utolsó furatnál és rögzíteni a két végét.
Azután végig tolni az órát.
Persze így sem lehet megtudni melyik a "görbébb", a sín vagy a profil, de így talán képet kapsz a "helyzetről"/állapotról...

s2ptiv3t

Én úgy gondolom, most ha van benne görbület akkor is csak pár század lehet, inkább szíjazás után lehet drukkolni hogy egyenes maradt-e.

t5jvxzhgc

Drukkolni?

Hát,azt lehet,de annak meg mi értelme?[#nemtudom]

s2ptiv3t

Jogos, én a szerencsejátékkal vagyok így, minek játsszak úgy sem nyerek, nem is lottózok.[#vigyor2][#nevetes2]

s2ptiv3t

Küldtem egy e-mailt, valamit kérdezni akarok.

t5jvxzhgc

Meg is kaptam!:)

Röviden...még nem!:((

vyvk7xm7

Akkor a kettő együtt is kellően egyenes.

2h0y3p4wh

Valóban...
Ha egyiket sem kellett feszegetni, akkor a max. 0,02 mm eltérés nagyon "barátságos"...

s2ptiv3t

Valaki lenne kedves és megmondaná hogy 4-es gépi menetfúróhoz mekkora fúrószárral illik előfúrni?
Köszönöm

3ztiz2p39

3,2-3,3
De próbáld inkább a hegyével, ne a szárával :)

d05ixchbw

3,3 mm legalább is én mint buta villanyász ezt használom.
De csak jön valaki aki ért is hozzá és megmondja a tutit.
Egyébként 0,8-al megszorzod a menetméretet és megkapod a magfuratot.Fémipari alapképzésen így tanították.

s2ptiv3t

Köszönöm az uraknak, akkor veszek hozzá fúrószárat.

ku55dfr0s

Csigafúrót vegyél, ne fúrószárat.. [#ejnye1][#integet2]

s2ptiv3t

Na ez új, mi a kettő között a különbség, én azt hittem a kettő egy és ugyan az?[#conf]

ku55dfr0s

A csigafúró egy szerszám, ennek a szerszámnak a befogásra használt része a "szára", ami lehet hengeres v kúpos.

http://www.csukas.sulinet.hu/regihonlap/mggepesz01/00-Segedanyagok/00-03-Forrasok/forgacsolas_hegesztes/ab1067.gif" border=0>

Ha a csigafúró eltörik, akkor a befogó része a "szára" az ami megmarad pl.a fúrótokmányban, tehát a fúrószárral NEM lehet fúrni.

Egyes kereskedők is "fúrószárként" hirdetik a csigafúrókat, (tévesen) de hát ők kerekedők, nem (forgácsoló)szakemberek... :((