Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Épül a gépem ::: Farkas Ádám

Indította gaben, 2025 február 26, 08:00

Előző téma - Következő téma

000000000

Jól haladsz,frankó lesz![#eljen]

svejk

Kezdem sajnálni a rádtukmált alkatrészeket. :))

Farkas Ádám

ha szétkapom legközelebb csinálok képet.. de meg van oldva a szellőzés, már ment vagy nyolc órát gond nélkül.

Farkas Ádám

Ami kell viheted. max csinálom megint alumíniumból :(

Farkas Ádám

Egy gyors mérést csináltam ma. (csak neked) Mérési összeállítás:
http://cnctar.hobbycnc.hu/Adam/Iron_man/DSC04418.jpg" border=0>

A mérleget 54Kg-ra "tekertem ki" (nem hiteles így a mérleg, de majdhogynem) Az asztalhoz képest az öntvény 0,007mm -t tért ki.
http://cnctar.hobbycnc.hu/Adam/Iron_man/DSC04419.jpg" border=0>

Szalai György

Ó... ó... [#ejnye1]
Az öntvény függőleges közepét nyomod, nem a tetejét a sínnél?
Ami az asztalhoz képest 0,007mm, az a másik sínhez képest 0,014mm.
Csak a sínnél számit, és elég húsz kilóval.
De nagyon köszönöm, hogy fáradtál vele. [#worship]

Farkas Ádám

A második képen megnézed az öntvény tetején van az emelő, nem a közepén. (javíthatom a festést [#circling] )
De belegondolva nincs értelme ilyen irányú erővel tesztelni, ilyen sosem lesz. főleg ha a híddal össze is kötöm a két öntvényt. Úgyis a Z lesz a leggyengébb láncszem :O  

KoLa

Ügyesen megoldottad ezt a mérést![#wave]
Ha keletkezik ebben az irányban erő az pont ennyi!

svejk

Lehet a csavarok nyúlását mérted???
Nem kevés az a 6-6 db  M6-os(?) csavar?
Azért így elnézve lehet visszavonom amit Szalainak írtam valamelyik topicba, hogy a Tiéd is fog századokat engedni. :)

svejk

Ugye a végére smile-t akartál tenni? :)

Farkas Ádám

6db M10-es csavar, ..igen szmájli akart lenni, csak aztat akartam üzenni, hogy megint alu készült volna, ha nem ajánlod fel az asztalodat. [#worship]  

000000000

Klassz, erős gép lesz, faragja majd az acélt is![#eljen]

Rabb Ferenc

Szerintem ekkora X irányú erő hatására a kitérés pont a fele lesz. Ha a híd is a helyére kerül, akkor a másik oszlop is ugyan ebben az irányban lesz terhelve.

Farkas Ádám

Köszönöm! Igen szeretnék vele acélt is marni :)

Farkas Ádám

Szerintem itt megint elveszünk az "ezredekben". Fontosabb hogy ne rezonäljon a gép. Különben még a 10-es 16-os maró is elhajlik szäzadokat ekkora terhelés melett, a Z tengelyröl ne is beszéljünk és a HBM45-öm sem hiszem hogy mechanikailag pontosabb lenne. (bocs a karakter hibäkért Ausztriäbol irok)