Épül a gépem ::: Bocs

Indította gaben, 2025 február 26, 07:59

Előző téma - Következő téma

gsz03b27r

Rajz ALARM

Ki vagyok pihenve vagy nem [#eplus2]

t5jvxzhgc

Minden topikban azért...Te se lehetsz király! [#eplus2] [#nyes]

ihvhgd64x

Pedig nagyon igyekszik![#beka3]

gsz03b27r

i4hh37hcw

Ezt bekötöttem annyi különbséggel, hogy mivel nekem az előző kapcsolókhoz már vég van csatlakoztatva az UCBB-n a negatív vagy 0V vagy grund, ki hogy hívja, ezért azt folytattam, és a pozitív 24V-ot vittem vég a motor vezérlőkön. Szerintem rendesen működik, mert a vezérlők bekapcsolása ciklus stoppot idéz elő, utána minden rendben van. Erre számítottam is.

Viszont jó lenne erre egy lámpa, hogy azonnal lássam, hogy hibával állt le. Ha (a rajzon pl 10-es) análam 3-as + bemenetre és a grundra kötök egy 24V-os lámpát, az elvileg jó lehet, vagy aktív magas jelet generál? Valószínűleg így lesz, és más megoldás kell. Esetleg sorba kötött ledek?

3xeir0p5y

[#4984@Csikarc] forumtársunknak van/volt olyan eladó LED panelja, ami ha jól emlékszek ugyan 24V-os, de működött az UCCNC 5V-ról is. Opto leválasztott. Amelyik vezetéken fesz. van, ott világít a led. Kérdezz rá, van e még belőle....

gsz03b27r

Igen jó ha az általad használt 3+ és 3- vagy a GND-re kötöl egy 24V izzót.
Akkor fog világítani amikor hibára áll valamelyik motorvezérlő.

huatn6gfd

Azért az "izzó" fogalmát gyorsan szűkítsük le egy LED-re (persze megfelelő előtét-ellenállással), mert egy valódi izzó a motormeghajtó alarm kimenetén levő optocsatolót is gyorsan izzóvá alakítaná.

gsz03b27r

Remélem nem az asztal világítást szeretné felkapcsolni hibajelzés esetén. [#eplus2]

Egy 24V visszajelző izzó max 5W =20mA ezt biztosan elviselik a kimenetek. [#vigyor0]
Manapság már nem nagyon használatos, még kapható.
A rajz elvi séma a mit hova kell kötni.

i4hh37hcw

Köszönöm az újabb segítségeket!
Erre a bekötésre gondoltam. A tápnak is véges a teljesítménye. A wolframszálas izzónál arra gondoltam, hogy a jelelosztó esetleg zárt apcsolóként érzékeli. Nem tudom, hogy ez függ-e a fogyasztó ellenállásától. Ha ez 0, akkor zárt kapcsoló, de van-e olyan ellenállás érték, ahol nem foglalkozik vele a jelelosztó?
A ledes megoldás üzembiztosabb is, mert ugye ha izzót tennék, az kiéghet, és nem könnyű erre rájönni. Remélhetőleg nem nagyon fog működésbe lépni, ezért ha pont kiégett, nem feltűnő, hogy nem működik.

gsz03b27r

ELKÜLDTEM A FREKIVÁLTÓ BEKÖTÉSÉT Mailba [#integet2]

3ztiz2p39

"Egy 24V visszajelző izzó max 5W =20mA"  

No!?

xe44memnh

Már a számolás sem megy? :)
Várj segitek!

-Mennyi 2x2?
-4!

-Nem!!!

Attól függ, hogy eladsz vagy veszel....
Ha veszel 3, ha eladsz 5!

:)

i4hh37hcw

Sziasztok!

Lenne egy forgácsolási kérdésem. Súlyos gyűjtögetésben vagyok az építendő kis esztergámmal kapcsolatban. Egy kecskelábú esztergagép váz az alap, úgy 900 mm hosszú a teljes hossza. Főorsó nincs, ezt létre kell hozni. Találtam egy edzett köszörült csőtengely forrást:https://aonline.hu/Edzett-koszorult-csotengely-WH50

Arra gondoltam, hogy jó merev, erős tengely lehet. Ha menet kerül a 2 véhére, azzal a tengely irányú terhelést meg lehet fogni. Persze a csapágyaknak jól kell rá illeszkedni.
A menet létrehozása a kérdés. Vajon van-e esély, hogy mondjuk kerámia lapkával menetet vágjak rá, vagy csak a köszörülés jöhet szóba? [#nemtudom]

Vagy halott ötlet az egész valamiért:

nucynbpm7

Szervusz, anno nagy ötleteim voltak, és bontásból vettem egy Zmm c8c komplett orsóházat, nortont meg szánszekrényt., vezér és vonóorsó is megvan valahol hozzá. Takarításhoz szétszedtem elmostam, és vettem az orsóházba új csapágyakat. Ebből a projektből kiszállnék, ha gondolod, eladó!
Egy hosszúkúpos tokmányhátlap is van hozzá. 160 as ha jól emlékszem.

Az orsóház síktalpú.
 Talpméret ca 250..300széles x 450..500hossz. Ezt nem feltétlen kell teljes hosszban felrakni...

Üdv: Tamás