Épül a gépem ::: Bocs

Indította gaben, 2025 február 26, 07:59

Előző téma - Következő téma

3ztiz2p39

Ergo csak szívatás az RJ45 nyűgjeivel együtt.   [#kuss]

i4hh37hcw

Tehát a motor vezérlő jelek csak átmennek a HDBB2-n.

huatn6gfd

3ztiz2p39

Az egyik szerkezet ilyen csokis  csatlakozású UCC300ETH-val készült.
Bal oldalon [#1606@LoneWolf] -tól vett kalapsínre pattintható optocsatolók, jobb oldalon házi készítésű relé meghajtó modul (ezúton is köszönet [#450@Egyújabbgépépítő] -nek az alkatrészötletért)

3ztiz2p39

Ja, és nota bene!

Mindig eggyel nagyobb dobozt vegyél mint amiben biztos vagy, hogy minden el fog férni. :)

xe44memnh

[#eljen]
Kicsit szűkös lett ez is... feliratoknak nem marad hely:)

3ztiz2p39

Ez még ráadásul csak az első verzió 60 %-os állapotban. :(

Mindig kell lennie egy "B" tervnek. :(

t5jvxzhgc

g0jc0w8zy

A Lonewolf féle optók nem 24V bemenetűek?
Át lettek alakítva?

i4hh37hcw

Ez bámulatos! Én is ilyet szeretnék![#taps]
Ha kikerülnek a tápok, talán lesz még hely. TBS-TEAM javasolta a toroid trafót, az jobban elfér és nem kell ennyi . De képzeljétek, ez már a nagyobb verzió. Ahogy kiraktam az alkatrészeket, elég lett volna egy kisebb, tehát az én helyzetemben kétszer nagyobbat kell venni. Pedig olyan szépen össze rendeztem a bekötési rajz szerint. A kábel káoszt a később beszerelt relék okozták. Ha meglesz a végleges állapot, lehet, hogy átalakítom. Jelen állapotában még szerelhetetlen is.

i4hh37hcw

Ez is rendkívüli. Inkább maga a rend megtestesítője. Valami probléma van vele? Az ilyen kivehető modul rendszernél nem nehezebb a hiba keresés? Arra gondolok, hogy működés közben nem lehet műszerrel hozzá férni.
svejknél az érvég hüvelyekkel, itt meg a sínes csatlakozókkal kapcsolatban lenne kérdésem. Nem szokott probléma lenni az érintkezési hiba? Ahhoz képest, hogy nem vagyok villanyász, rengeteg ilyen hibával volt már dolgom, volt olyan is, hogy már lángolt. (Én javítóként szerepeltem ezeknél, nem okozóként.)
Magamtól arra gondolok, hogy a jó minőségű forrasztás a legbiztosabb. Kérlek cáfoljatok meg, ha nem így van.

t5jvxzhgc

Mivel az összes modulnak azonos a csatlakozója, elég egy db. kellő hosszúságú apa/anya "szervízkábel" és a kártya már...kint is van az asztalon.

Lassan tíz éve megy ez a vezérlő, nem nagyon volt vele probléma.
Persze az évek alatt voltak benne változások, -motormeghajtók, lézervezérlő- de még mindig egy egységként üzemel.

3ztiz2p39

De hiszen az a lényege, 24V-ot illeszt TTL-re.

3ztiz2p39

Megfelelő érvéghüvely megfelelő fogóval nyomva és a csoki csavarja megfelelő nyomatékkal meghúzva, aztán örök élet.

gsz03b27r

Szalagkábel kifejtésre ez a legalkalmasabb.