Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Rajzok, G-kódok

Indította gaben, 2025 február 03, 18:38

Előző téma - Következő téma

000000000

Olyan, mint egy jó Magyar pályázat:))

yb8iik8sz

Szia Danibá!

Gitár modellt szeretne, de szerintem, mint tű a szénakazalban.  
Megrajzolni meg lehetne, de az meg nem egy pár ezres.

s7manbs8

Én egyszer elkezdtem berajzolni, de nincs még kész...

000000000

Kösz! Már, nem ébredtem ma se hiába:))
Csak, azt gondolom, a kérést is érdemes világosan feltenni.  
Nem biztos, hogy csak az tud segíteni, aki ismeri a hangszerek gyártmányait.

9b6n3fn2n

Bocsánat, tényleg fogalmazhattam volna világosabban. Örülök azért hogy van aki értette. Egy gitárnyak méretezéssel tudok segíteni bárkinek. Ez alapján viszonylag könnyen modellezhető a nyak, de a hátoladal íveivel nem boldogulok.

xfg6v697j

http://www.archibaseplanet.com/download/1046.html
ezen az oldalon van ingyenes model, de számomra ismeretlen(gsm) kiterjesztéssel.
A képre kattintva lehet letölteni.

9b6n3fn2n

Én is találtam már max kiterjesztéssel, de azt az AC nem eszi

9b6n3fn2n

Mindenképp olyan kiterjesztésű fájlra lenne szükségem amiből utána marópályát tudok generálni.

000000000

Forgatóval akarod csinálni, azért a 3D?

9b6n3fn2n

Nem, sajnos forgatóm nincsen. Ha van egy 3ds kiterjesztésű fájl azt be tudom hívni az ac.-ba. Ezt bármilyen irányból le tudom vetíteni egy felületre amelyre marópályát tudok generálni.  Először a hátoldalt, majd az első oldalát lemarom, a körvonalat pedig vektor alapján körbevágom. Ez a terv, de ha van egyszerűbb megoldásra ötlet, a tanácsokat szívesen fogadom.

000000000

Erről a levetítésről írhatnál bővebben?

Ha, kellő adatokkal ellátnál, elejét, hátulját megtudnám tervezni, valószínűleg.  

9b6n3fn2n

Relief menü, import 3d model. Ha bejött a model megjelenik egy ablak ahol a modelt el lehet forgatni bármilyen irányban és így levetíthető. Ez már egy használható relief amelynek a mgasága beállítható.
Szerintem ez nem újdonság a számodra, vagy mégis?

Egyébként a szerkesztés nekem sem jelent gondot csak egy helyen. A gitárnyak hátsó felső és alsó részén két ív találkozik amelyeket össze kellene simítani. Erre sajnos sem az összeadás, sem a kivonás sem az alsó és felső összefésülés nem alkalmas. Átlagolni kellene a két ívet, csak akkor lenne szép az egyikből másikba történő átmenet.

9b6n3fn2n

Itt találhatók képek a gitárnyakról. Az alsó és felső rész magasabban fekszik mint az íves rész teteje. Remélem értető a problémám. Jobban akkor tudnám elmagyarázni ha odadnám a kezedbe. http://www.stevesmusiccenter.com/FenderStratocaster1979.html" TARGET=_fnew>képek

000000000

Valamiért, én másra gondoltam.

000000000

A nyak két végénél lévőre gondolsz? Az 1 és 3. képen lévőre?