Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Rajzok, G-kódok

Indította gaben, 2025 február 03, 18:38

Előző téma - Következő téma

9b6n3fn2n

Igen. A gond hogy ezek az egyenes részek felszíne kb 5 mm-el magasabban fekszik.

000000000

Szerintem, ez megoldható AC -vel.

9b6n3fn2n

Van valami ötleted?  Megvan a gitátnyak íve. Erre ráhelyzem a hangolófej körvonalával bezárt részt kb 5mm-el magasabban. Hogyan simítom úgy össze hogy az átmenet teljesen szabályos legyen és ne maradjanak élek, sarkok?

yb8iik8sz

yb8iik8sz

Valójában csak talán értem a problémát.
De ha jól értem, élbajok vannak az illesztésnél. Smoothold össze.
(valahol van egy gitár 3D modellem, este megkeresem, de nagyon free formájú)

yb8iik8sz

Told be az eddig kész modell képét, és akkor jobban látjuk a gondot.

9b6n3fn2n

Valójában még nem kezdtem hozzá a rajzoláshoz, csak egy íves és egy egyenes felület összesimításával próbálkoztam, de lehet hogy este megpróbálom, mert nem látok sok esélyt a fájl beszerzésére. Valójában sok van a neten fizetősen, de olyan árkülönbségek vannak (6-80 dollár), hogy olcsóbbat nem merek letölteni mert lehet pénzkidobás, drágább meg már nem gazdaságos, akkor inkább megszerkesztem. Én is a smootholásst látom az egyetlen megoldásnak csak azt nem tudom még hogy az csak az élek összesimítására fog-e hatni. Feltehetőleg ki kell majd jelölnöm a azt a felületet amelyen belül a simításnak , összefésülésnek meg kell történnie.
Ha lesz részeredményem, közzéteszem!
Mindenesetre mindenkinek köszönöm a segítséget, ha eljutok valameddig akkor jelentkezni fogok!

000000000

pedig meg oldható hogy max kiterjesztést ac is meg egye!:)

9b6n3fn2n

Már hozzákezdtem a nyak vektoros megszerkesztéséhez, de azért ha megosztod velem hogyan lehetséges, azt megköszönöm, talán még a jövőben szükségem lehet rá.

yb8iik8sz

Tölts le egy 3dsMax-t, importáld be a file-t, majd exportáld hasznos formátumba.
(de valószínű, hogy van rá konverter is, azt nem ismerem.

000000000

azal amivel meg csináltál 3dsMax nem sok progi kezeli a max kiterjesztés autodesk átok ez is....
lépésekbe meg a #970 felvázolta!

9b6n3fn2n

Kösz mindenkinek. A nyak hátoldalával készen vagyok. Este felteszem mire jutottam.

000000000

Bár ezek a szoftverek nem a pontoságrol hiresek az az inkább animácio vagy látvány desing vanak ki fejleszve nem cad/cam modelezésre!
bár ha eletromos gitár lesz akor nem igazán számit a hagszer pontos kivitele ugyis az eletromos része a lényeg....

s7manbs8

Pickup-od van hozzá, ami jól szól ?

9b6n3fn2n

A gitárt nem én építem, hanem egy profi hangszerész. Én sajnos a gitártudományban nem sokkal jutottam tovább a c-dúr skálától. De megy még a boci-boci tarka és egy -két népdal is talán. Csak egy dobozgitárom van, de ha már ezt megszerkesztem, lehet építek majd egyet magamnak. Unalmas estéken ( az elmúlt években nem sok volt) majd gitározgatok.