Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Rajzok, G-kódok

Indította gaben, 2025 február 03, 18:38

Előző téma - Következő téma

000000000

fénylenek foton de akor fa elég részletes a vékonyabb részeknél is !:)

s7manbs8

Magam se tudom mire gondolok, na de a dxf-et hogy tudom átméretezni valami egyszerű módon, a Sheet CAM-mal tudok neki marópályát generálni, az megy, csak az eredeti méret olyan, amilyen át kellene méreteznem valahogy. Legalább valamelyikegyszerűbb figurát jó lenne kimarni valamiből, még szórakozásnak se utolsó.

PSoft

Például Corel-XX.

Írd,melyiket akarod,meghogy mekkorába...
[#wave]

000000000

nagyon egyszerü acban nyitsz egy neked teszöleges méretü uj projektet és vector>>>import dfx megnyit és kedvedre méretre huzhatod a méretét!

s5f8tmfv3

Szép munkák!
Azt a karácsonyfát középen hagyományos módszerrel elég nehéz lenne megcsinálni, valóban: lézerrel könnyű :)

Motoros

Milyen mutatós lenne ez akár nyakláncra vagy "bárhova" karácsonyi fityegőnek rézből..polírozva vagy aranyozva. Örök darab.  Vagy plexiből UV diszkó dísznek..ez persze már nem az én világom (sajnos)

Motoros

Meglehetne azt.15... 20 fokos tűvel és hogy szépen kiadja a felső síkot, ezért Vbit marással. Az persze lehet hogy kicsit szélesebbre kellene venni pár vonalat. Sajnos a túloldalról mást mutatna kicsit

s5f8tmfv3

Igen igazad van, csak a lemez rögzítése problémás. Ilyen vékony alakzatot marni nehéz.

ra8nsmk6w

Találkoztatok már lángnyelvekkel dxf (nem karácsonyi) Egy autós erősítő plexi fedlapját kellene megdobní vele. Én csak egy lángoló oroszlánt találtam a neten, de az legfeljebb egy peugeot-hoz illik.

s5f8tmfv3

http://cnctar.hobbycnc.hu/Amator/Mindenkinek/Clipart-deSIGN_com_40_free_flames.zip" TARGET=_fnew>Ide tettem néhányat.
Anno pot egy autós http://cnctar.hobbycnc.hu/Amator/Pics/Work/Calibra.jpg" TARGET=_fnew>erősítő fedlapját díszítettem vele.

Jozs

Egyet én is kifaragtam. Köszi Amatőr !!

http://cnctar.hobbycnc.hu/Jozs/Ezt_keszitettem/imgp7388_.jpg" border=0>

s5f8tmfv3

Szép darab!
Ez rétegelt lemez? Nekem mindig sok gondot okoz hogy az élek mentén az anyag borostás marad. A lemez hibája vagy a maróé nem tudom. A megmunkálás paramétereit megírnád?

ra8nsmk6w

Köszönöm! most már sokadszor, hogy segítettél

Jozs

4 mm -es rétegelt lemez, 2 mm -es kétélű maróval. Természetesen ez sem így jött ki a gépből, volt szőrösödés, de egyszerűen eltüntethető: közepes csiszolóvászonnal át kell csiszolni. Így nem mellékesen a lemez kicsit egyenetlen nyers felülete is szebb lesz.

s7manbs8

Az pont jó, nekem is 2-es kétélű maróm van, az az egy ami van.