Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Rajzok, G-kódok

Indította gaben, 2025 február 03, 18:38

Előző téma - Következő téma

ra8nsmk6w

Egy süni dxf keresek, de az istennek sem találok. Segitséget kérek!

ra8nsmk6w

Köszönöm! Rögtön a második ami alkalmas lenne. Ezidáig még nem sikerült leszednem.

pisti73

Szia! Küldtem mailt...

s5f8tmfv3

ra8nsmk6w

Köszönöm mindkettőtöknek!

000000000

Tisztelt programozásban jártas fórumtársak a segítségeteket szeretném kérni egy olyan probléma megoldásában amihez az én tudásom sajnos már kevés.Vettem egy Emco Mill PC 55-ös marót egy Sinumeric 820M-es vezérléssel ami olyan dolgot produkál amit még életemben nem láttam.A gondok a nullpont eltolásnál kezdődnek.Felvettem a munkadarab nullpontot elmentettem a 54-es maszk alá,megcsináltam a szerszámhossz korrekciót (ezt is elmentettem).A programírásnál behívom a nullponteltolást (G54)idáig minden rendben is van,rá is áll a szerszám a munkadarab nullpontra. A következő lépésnél lejjebb szeretnék kerülni a Z tengelyen 1 mm-t (N...G1 Z-1)ekkor elindul a gép csak a Z tengelyen  felfelé és felveszi a gépinulla pontot és onnan számolja vissza a -1 mm-t.Ha valakinek lenne ezzel kapcsolatban ötlete,hogy miért van ez  kérem ossza meg velem.Előre is köszönöm.

svejk

A képen látható, régi simson feliratot keresek MasrterCAM által emészthető formátumban.

Egy kollégám kitalálta, hogy márpedig kell neki ilyet gravíroznom.

http://img21.olx.hu/images_aprodhu/61167435_2_644x461_simson-sr2-alkatreszek-toltson-fel-fenykepeket_rev001.jpg" border=0>

svejk

Köszönöm a segítséget, két fórumtársamnak is köszönhetően megoldódott a kérdés.

9b6n3fn2n

Helló mindenki! Valaki tudna nekem küldeni egy skót juhász reliefet. Tudjátok Lessie. Neten találtam egy fizetőset, de nem valami jó minőségűnek tűnik, így nem szívesen adnék érte 10 dolcsit.

Béni

8e8gzzjjj

Sziasztok valaki tudna nekem segítteni egy kőrt szeretnék kivágni a habvágó gépemmel (2tengelyes) 50cm-es átmérőjü lenne.Ehez kellene nekem g-kód

Szabó Zoltán

Béni nagyon köszönöm ezt az stl lehetőséget! ha tudsz hasonlót kérlek ozd meg azokat is!

Nejkoff István

Sziasztok!

Húsvéti figura lézerezhető file kellene .

6x509vxe

Esetleg a "karbonizált Han Solo" vektoros formában nincs meg valakinek?