Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Rajzok, G-kódok

Indította gaben, 2025 február 03, 18:38

Előző téma - Következő téma

5kye5guy9

Ez mit csinál? (még nem próbáltam)
Meg tudtam oldani így is, csak picit macerásabb, és a pontosság nem 100% csak 99.999% :-)

Ez lett belőle, T5-Z20:
http://kepfeltoltes.hu/150406/T20_r_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

5kye5guy9

Ez jó lenne, csak sosem használtam Openscad-ot, így az "egyszerű vonal parancs" nekem nem olyan egyszerű... :-)

svejk

Kérlek rakj fel légyszíves valahova egy általad korrektnek ítélt fogazást DXF-ben, hogy legyen egy etalonunk.

s7manbs8

Megnéztem, krumplisütés közben, hogy mi lenne neked jó, egy megoldásként a :

square ([2,2],center = true);

sort ha beírod, a meglévő parancs elé, akkor egy négyzetet rajzol be, vagy egy oylan kisebbet ki kéne vonni az alakból és akkor elvileg a négyzet két átlós sarkának közepe lesz a középpontod.

5kye5guy9

Köszi szépen, tökéletesen megoldotta a problémámat! :-)

Az normális egyébként, hogy az Openscad-nál 1-2 perces reakcióidők vannak mire kiad egy ilyen tárcsát?

s7manbs8

Igen, épp azért mire én is kivárom, hogy jó e, nálad lehet addig ki is generálta. :)

Elég lassú a dolog, ez a program ilyen.

ANTAL GÁBOR

A táramban találsz egy 2 modulos 20 as fogszámú kereket ( dxf -ben )

000000000

Üdv v.ki rakna fel nekem rosszvasos, vadász jelenetes reliefek programját? :) Kerestem már ezerféle képpen de nem nagyon találtam... :/

pisti73

Szia! Nézz szét http://www.ebay.com/itm/3d-stl-model-for-CNC-Router-mill-Pano-VECTRIC-RLF-ARTCAM-deer-/121613747454?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1c50be84fe" TARGET=_fnew>ITT, sok jót lehet találni. Fizeted és pár perc múlva küldik is (legalábbis nekem küldték). Ha gondolod fogj össze valakivel úgy olcsóbb...

z2f2tz3pc

Sziasztok!
Nem tudom, hogy idevaló-e, de menetfúráshoz kéne g-kód. Befognék egy menetfúrót a marógépbe, és úgy csinálnám. Mach3 alól menne. Solidworks-öt használok(úgy ahogy tudok), de ott csak kétféle menetmarót lehet választani. Megvalósítható-e egyáltalán így. Kézzel írt kód is megfelel, de, ha van valahol mintaprogi, az is jó lenne. M4-es menethez. Vagy hol lehet utánanézni?

Bozso777

Ha jól emlékszem az oldalon láttam anno egy programot, amiben dobozt lehetett tervezni összecsapolt oldalakkal...de sehol sem találom. Ha valaki esetleg tud segíteni az jó lenne.

f35ezvjs

Most már megfogattam csak azoknak fogok segíteni akik rendes névvel vannak fent! Te ezek közé tartozol. Kérlek szólj vissza ha ezt a progit kerestzed.
jól emlékszel a jointCAM ra gondolsz ugye

PSoft

Ha ritkán kell,egyszerű dobozokhoz...

http://boxmaker.connectionlab.org/" TARGET=_fnew>Ezt szoktam használni.

Bozso777

Köszönöm...szerintem ez volt az.
Megpróbálok rákeresni merre található.

Bozso777

Köszönöm, egész jó kis oldal.