Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Rajzok, G-kódok

Indította gaben, 2025 február 03, 18:38

Előző téma - Következő téma

000000000

Köszönöm megprobálom

bznc93pf5

bznc93pf5

bznc93pf5

000000000

Az előzőt 119 en hagytad abba.
Ez, nem ugyanaz ha jól látom?

2vkx6unz

ikscape a Gcodetools kiterjesztéssel megcsinálja. és nem csak dxf-ből.
Én most egy PDF-ből származó ábrát dolgoztam fel vele.

e7c897sd8

Erről írhatnál picit bővebben! Pl: inkscape-be hogyan rakod fel a Gcodetools kiterjesztést?

bznc93pf5

igen, 2szer szerepel de nem ugyan az

000000000

Sziasztok
Letöltöttem a corelt,és van vele egy olyan gondom,hogy szépen elrendezem az alkatrészeket és lementem DXF-be nem tudom beolvastatni a programmal,hogy gkodot csináljon belőle az eredetit pedig simán megcsinálja,nincs véletlenül valami ötletetek miért van ez.

bznc93pf5

az odáig érthető hogy a DXF meg van de utána hová kinek olvastatod hogy G kód legyen?

bjam28

Szia!

Letöltöd a gcodetools cuccot http://www.cnc-club.ru/forum/viewtopic.php?t=35" TARGET=_fnew>innen..
Aztán kicsomagolod a tartalmát Windows esetén a  \Program Files\Inkscape\share\extensions\ könytárba Linux esetén pedig a /usr/share/inkscape/extensions/ könytárba.  
És mindkét esetben újra kell indítani az Inkscape programot.

000000000

Szia ha az eredeti Dxf tervrajzot a Lazycam-nevü programm simán megcsinálja G koddá,de ha ugyanazt a tervrajzon elrendezem az alkatrészeket és elmentem ugyanúgy DXF-be már nem akarja megjeleniteni,és nem csinálja meg a G kódot hozzá.

hostya

Ha jól értem...

Corel-el változtatsz az eredeti .dxf-en,és a (változtatott) Corel által elmentett .dxf-et már nem tudod beolvastatni, ill. G-kóddá alakítani.

Nem ismerem a Corelt, de szerintem  az elmentett .dxf verzióval van a baj. (R12; R13; R14; 2000 )
Ha be lehet állítani a Corelben a különböző verziókat, akkor javaslom hogy R12-be mentsd el, és úgy próbáld beolvastatni a másik progival.  

000000000

Köszönöm a tanácsot utána nézek és megpróbálom.

000000000

Én AutoCad R11-be exportálom, nekem azt megeszi a CNC-USB controller progi. De más változatért acsarkodik.