Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Lézer

Indította gaben, 2025 február 03, 18:31

Előző téma - Következő téma

zozo

Sajna az 5.5W-osnak is a 3mm-es rétegelt a határ.
A teljesítményt vagy 0-5V analóg feszültséggel, vagy PWM-el szabályozhatod. Én linuxcnc-t használok PWM szabályzással, ami gyakorlatilag a főorsó motor fordulatának szabályozására van kitalálva. A mach-ban is ugyanígy müxik.

2rjw3gfi5

Akkor a 3D nyomtatóm vázához marad a kontúrmarás:)
A kártyámon szabad az A tengely kimenete, olvastam hogy valaki azzal kapcsolja a lézert, de hogyan?

2rjw3gfi5

Akkor érdemes nagyobb telesitményűre még spórolnom, vagy vegyem meg a 2 wattost?

zozo

Kérdés, hogy mi a cél. Ha vágni akarsz többet, akkor 5.5W, ha inkább csak kisebb képeket égetni, akkor elég a kisebb. Lehet ez sem igaz, hisz ha nagy sebességű a géped, akkor 5.5 W-tal gyorsabban megy az égetés is.  
De vannak itt nálam profibbak is a témában, de szerintem mindenki a nagyobbra vágyik :)
Kicsit olvass vissza, ki lett tárgyalva a lézer kapcsolgatás, lehet "Z" vagy "A" "B" tengelyt megadni, vagy a motorindító Mx paranccsal kapcsolgatni.  
Mivel a "Z" tengely nálam is foglalt, a G-kódban a "Z 0.0000" -ákat egyszerűen kicserélem M5-re, A "Z-0.1000" -eket pedig M3-ra. De akár az Z-t cserélheted A-ra is, két kattintással a szövegszerkesztő mindet kicseréli.

etc77f5nr

A tengely DIR-t beallitod 17es portra es a piroskartyan a 4. tengely egyik laban lesz az 5V leirasbol megnezed megyik csatlakozo tartozik a 17es porthoz. Generalsz gkodot es az osszes Z-t atirod A-ra. -0.1mm eleg a felkapcsolashoz es jo gyors is lesz. A tengely sebesseget es gyorsulasat felteszed 150.000-re es kesz. A teljesitmeny szabalyzas ugyanigy csak nem A tengelyt irsz hanem spindle-re kotod megadod pwmnek a 100%-ot es spindle pulleysban beallitod a 0-100-at igy pl M3S25 25%-on megy a lezer. Az M-es parancsok kapcsolgatni a lezert lassuak pl Dotg-hez,de vektorokat egetni tokeletes.

zozo

Egyre szívesebben vágok farost lemezből. A vágás szép fekete, nem kormos és tök jól néz ki.  
http://www.kephost.com/image/Sx6I" TARGET=_fnew>http://www.kephost.com/images/2016/01/08/IMG_1264.md.jpg" border=0>

PSoft

Tényleg jól néz ki!

8kakgh7c

Sziasztok !

Keresek olyan személyt aki "lézerben kezdőt" szívesen segítene elindítani, kezdő szinten.  

Itt a lézer topikban 7780 a sok jó üzenetekben sok olyan van ami között elvesznek a hasznos infók.
Ezért merészelek kérni segítséget ily módon.
Én is ugyan abban a cipőben vagyok mint a "Deffent Zoltán" , lehet hogy butaság hogy ilyet kérek de nem-e lehetne kezdőknek egy olyan oldalt csinálni ahonnét el lehetne indulni.
Programmal és hardverekkel, mert nagyon sok program van ami jó de nem kezdőknek való  
és egy elindulásra bíró összeállítás, amiből már aki akar el tud indulni....

Köszönöm !

etc77f5nr

Amikor elkezdtem én is ezzel a kéréssel fordultam ide :) Hogy rakjon valaki össze egy cikket vagy hasonlót, de gondolom ez nagyon sok idő és nem vállalja senki :( Esetleg skype vagy facebookon tudok segíteni, nekem a fórumos irogatáshoz nicns türelmem.

zozo

Szia Laci!
QSO-kat nyomod még? :)

Úgy működik itt a dolog, hogy bele kell vágni, aztán ha elakadtál, akkor kérdezni. Lesz mindig aki segít.

s7manbs8

Nagyobb teljesítményűt is járathatsz kisebb gőzzel és akkor még tartósabb is lesz, lehet örök életű, tehát ennyi előnye is lehet talán egy nagyobb félének.

90p3mhzrp

Tiszteletem.
Előre is elnézést kérek, hogy nem olvastam vissza.
Foglalkozott itt már valaki 150w körüli co2 lézerrel? Van ebben valakinek tapasztalata?

svejk

Sajnos ez is olyan téma mint általában a többi.
1 embertől nagyon sok okosságot hallhatsz, olvashatsz, de ha már más is beleszól akkor az egyik mindig okosabb és már nem is tudod kire hallgass. :(

Ezért volt könnyebb régen, akkor minden témában szinte csak 1 szakkönyv létezett, aztán azt szentírásnak vettük. :)

etc77f5nr

Vagy csak mindenki leírta, hogy csinálta. Tud válogatni meg próbálgatni szerintem több, mint a semmi :) Én véletlenül sem próbáltam okoskodni :)

etc77f5nr

El kell kezdeni és alakul. Ebben a topikban nem kell teljesen visszaolvasni. 5000től idáig minden meg lesz ami kell a kék lézerhez. A hardveres része a legkisebb gond. Utána a kísérlezegetés ami nagyon sok idő sok kudarc. Én még mindig nem tudok tökéleteset égetni pl G-ray-el. Dotg tükörgravírozással is néha szenvedek lett egy csomó selejt. Ami sokáig tart az megvárni amig végez a gép :) Pár óra. Aztán boldogan leveszed és rájössz, hogy semmi nem látszik belőle, de nekiállsz egy újnak módosítasz egy két paramétert a 20ból és újra újra... Szóval az 5000. hozzászólástól megtalálsz mindent érdemes időt szánni rá.