Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Digitalizálás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:17

Előző téma - Következő téma

000000000

Másik kérdés az hogy azokon a webkamerákon amiken van egy exponáló gomb vajon tényleg a kamera exponál??? és nem az amúgy már elégé terhelt usb-n küld egy utasítást a sofwarenek hogy "exponáljon". Mert ha tényleg a kamera exponál akkor érdemesebb és egyszerűbb és olcsóbb a webkamerákat szétbontani és pl. szilárdtest relével szinkronizáló elektronikát építeni nekik.

3vv2btrhv

A probléma ott huzodik , hogy a kompakt fényképezögépeknek nincs távezérlési lehetöségük .
Aminek pedig van (Canon Powershoth P12) Az 130 000 Ft per/db . DSLR kapnék 120 000 Ft/DB áron , de a távvezérlés az plussz kiadás lenne .
Szoval ez anyagi lehetöség fűggö !

3vv2btrhv

Alapvetöen én nem értek az elektronikához , igy csak másokra hagyatkozhatok , de már nekem is megfordult az agyamban , hogy a kamerákat arra kéne csak rávenni , hogy a képeket memoriában tárolják , majd egyenként behivni öket a feldolgozo szoftverbe . Akikkel beszéltem ez ügybe azok azt mondták , hogy a biztonsági rendszerek felé kéne elmennem , mert ott van ez a probléma , hogy több vebkamera felvételét rögziteni .

3vv2btrhv

A texture látszik ?

RogerCo

Nem, textura nincs.

3vv2btrhv

Akkor a te szoftvered nem látja , mert nekem van  
BE-BE [#eplus2]

RogerCo

Mint mondtam ez egy 3D tervező program :) PRO Engineer. Nem texturára van kitalálva :)
Otthon megnézem mással majd.

3vv2btrhv

RogerCo

Tudom, azért volt ott ":)" szmájli a hozzászólásomban is :)

2vkx6unz

Tükör. Pontosabban tükrök. hASONLÓAN A DAVID-hoz.

3vv2btrhv

De a david szoftvert modosították , hogy kezelni tudja a tükröket . Agisoft szerintem erre nem alkalmas . Tudnál egy skiccet berakni , te hogyan képzelnéd el az elrendezést ?

Szedlay Pál

Tibor!

Ezt melyik progival készítetted?

3vv2btrhv

Hát ami linkben van !!

RogerCo

Este kicsit megint játszottam. 21db 6 Mega Pixeles kép, jóformán csak szemből, de kölönböző szögek alól.
Ez lett belőle. A 3d-s modell 140MB.
http://cnctar.hobbycnc.hu/RogerCo/2012_06_28/Proba.jpg" border=0>
http://cnctar.hobbycnc.hu/RogerCo/2012_06_28/Proba_3d.jpg" border=0>

v2vhwz32z

És szabad kérdezni, mennyit kellett Neked ügyködni ehhez az eredményhez?
Tök mindegy, milyen sorrendben dobálod be a képeket? Vagy valami szisztéma?
Esetleg meg van adva az is, milyen "szélességi, hosszúsági" szögben kell tartanod a fényképezőt?