Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Digitalizálás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:17

Előző téma - Következő téma

xfg6v697j

kell hozzá a net framework 3.5
ennél tovább még én sem jutottam vele.

3vv2btrhv

Most sikerült WINDOWS 7-RE feltelepitenem , ma probálom ki .

3vv2btrhv

Bénázok , mert nem sikerül a feltöltés , valaki probálta ???

RogerCo

Nekem sem sikerült :( Igaz csk kétszer próbálkoztam... le is tettem róla.

RogerCo

http://www.agisoft.ru/products/photoscan/standard/" TARGET=_fnew>EZTismeri valaki? a tutorial képekkel egész szépen működik..

3vv2btrhv

Igen . én vele dolgozom , lásd lentebb .

RogerCo

Tehát az ember bele ássa magát van esély hogy otthon is működik. ?

Roger

3vv2btrhv

Nekem most az a tapasztalatom , hogy két dolog határozza meg a végeredményt . 1. a megvilágitás , éspedig az eegyenletes a jo !! Én ezt ugy értem el hogy a fénycsö elé egy textilt raktam , késöbb kiderült , hogy ezt a hivatásos fotosok használják .
A 2. a fényképezögép Mp-száma . legalább 10Mp-a jo .
Nagyon tudnám értékelni , ha nem egyedül kéne csinálnom , valakivel megbeszélhetném a feklödés irányát .

RogerCo

Nem igérek semmit, de szeretnék vele foglalkozni.
Még egy kérdés.
Van jelentősége, hogy a tárgy forog a kamera előtt? avagy a kamera járja körbe a tárgyat?

3vv2btrhv

A sztereo scan szoftvernél ami ingyenes ez a probléma nem merül fel , a fizetös esetében a kamerának kell mozogni és e tárgynak álni . Megvannak a szabájai , ideális lenne a 360 fokos körben mozogna a kamera egyenletes távolságban , de ez nem kökemény feltétel .

3vv2btrhv

Azért eröltetem az Autodesk szoftvert , mert ott sokkal nagyobb lenne a szabadság , és a leszámitás nagyon PC-igényes . Tudod engem az zavar , hogy a könyvtárban sikerült feltöltenem és leszámolta , visszaküldték . Tehát müködik , de miért nem tudok othonrol feltölteni , és neked miért nem sikerült ?

RogerCo

A StereoScan-nél az nem teszik, hogy az nem tud igazi 3d test modellt csinálni, max reliefet.
Bár lehet nem néztem át elég alaposan.

3vv2btrhv

Igen . két darab fotobol nem lehet !!!
Bár én a szobraimat amit kimartam a Cnc gépemmel igy készitettem , csak a David-laser szoftverrel igazitottam ki a hiányzo részeket .
Van szoftver ami ingyenesen megcsinálja ugyanezt .
Ezután már a Blenderben szobrászkodom tovább igazi 3D-ben .

3vv2btrhv

http://1.1.1.2/bmi/hobbymaro.puhasoft.hu/HunkaT/2012..06.-08./004.JPG" border=0>

RogerCo

Bár még nem sokat tesztelgettem a programot, de nekem úgy tűnt ha jók lettek volna a fényviszonyaim, az egyhelyből fényképezett a taágyat forgatva is jól helyezte el a "képeket" csak nem talát rajtuk elegendő kék pöttyöt :(
Mert amit a tárgy megkerülésével csináltam is jól rakta körbe, de 3d testet NEM csinált egyikből sem még.
Hozzá teszem egy kommers Hundai 9Mp-es fényképező, és lámpafénynél csináltam a lakásban.
Roger