Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Digitalizálás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:17

Előző téma - Következő téma

Szedlay Pál

Az előző levelemet a Sanyinak írtam.
Szerintem az ismerkedés szintjén olvasd végig először ezt a topikot, utána a David fórumot.
Ebből már nagyon sok információt kapsz.
Hobby szintre jó a David, ez nem egy ipari alkalmazás, de sok örömöd és bosszúságod lehet benne.
Nagyon összetett a feladat ezért nagyon sok buktatója van.
Ezért is írta a Sanyi, hogy ez az alagút eleje, de a végét még messze nem látod!
Amit leírt abban sok gyakorlati tapasztalat van.
Sajnos, nem cél hardverekkel tökéletes eredményt elérni nem lehet.

Szedlay Pál

Köszönöm, hogy megnézed melyik driver verzióval megy.
Ez sokkal jobb mint egy web kamera, persze az új ára sem az.
Azt hiszem most a harmadik az nálam van.-:)
A felbontásnál sokkal fontosabb amit írtál is, hogy fekete-fehér és kevés zajjal. Minden állítható manuálisan.

2vkx6unz

Nem hiszem, hogy nálad van mert németorszégban adtam el. Egy negyedik lehet nálad...

Este jelentkezem.

9b6n3fn2n

Köszönök mindent, ha lesz értékelhető eredményem beszámolok róla!

3vv2btrhv

http://cnctar.hobbycnc.hu/HUNKA/Sztereodigitaliz%e1l%e1s/2012.04.10/ZSUZSARENDER2.png" border=0>
Kedves feleségem türelmes modell .Ez már a teljes aluminium szerkezetü digitalizálommal készült .
Sajnos a Hatvanban fotozott portrék digitalizálása egy szoftveres tévedésem miatt pontatlanok lettek , ezért nem publikálom öket .

xfg6v697j

ha nincs textura a modellen akkor mennyire látszik 3D-snek?
Fel tennél egy olyan képet is?

REstellem,de nem tudom melyik szoftware-t használod.

3vv2btrhv

http://cnctar.hobbycnc.hu/HUNKA/Sztereodigitaliz%e1l%e1s/2012.04.10/nadhazi.jpg" border=0>
Hatvani talin Nádházi Mester urat digitalizáltam . Ujra paramétereztem az Agisoft sztereó szcan szoftvert . Igy sikerült elérnem , hogy a mozgó képelemeket nem veszi figyelembe . Ez a kép a Blenderben a szobrász modul képernyö képe . Ezt lehetne marni vagy 3D printerrel kinyomtani .

3vv2btrhv

Texturás kép szombaton lessz Nádházi Mesterröl .

xfg6v697j

kösz .
Nagyon jól látszik,hogy 3D-s alakzat.

besirkyjh

Szia Tibor  

Ez nem Nádházi , nincs is kalapja :)

Dijjazom a kitartásod .Elöbb utobb csak összehozd amire mindenki vár .

3vv2btrhv

Megkértem , hogy vegye le .

3vv2btrhv

Van egy még tisztázatlan kérdés . A fényképezögép felbontása hogyan függ össze a végsö részletekkel . Mivel nekem csak ez a kamerám van igy nem tudom összehasonlítani .

000000000

Tibikém várom szeretettel!

43pbwjg8s

A felbontás, pontosabban a szenzor pontjainak sűrűsége (egymástól való távolsága), az optika gyújtópontja (elnézést ha rossz kifejezést használok) ismeretében, egyszerű háromszögeléssel számolható az, hogy milyen távolságról milyen felbontással(pontossággal) tudsz optimálisan szkennelni.

Tehát minél sűrűbben vannak a szenzoron a pixelek érzékelői, annál finomabb felbontásban tudsz szkennelni. (elvileg)

Jó tudni, hogy egy kis felbontású, de egészen apró és sűrű pixeles géppel is nagyon szép felbontást lehet elérni. Ott csak annyi az érdekes, hogy a kevés pixel miatt a picike területű szenzor miatt kicsi az optimálisan letapogatható felület.

xfg6v697j

Minél közelebbről készülnek a képek,tehát minnél jobban kitőlti a digitalizálandó tárgy a képet,annál jobb lessz a felbontása a digitalizálásnak.