Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

AC szervó motoros vezérlés

Indította gaben, 2025 február 03, 18:08

Előző téma - Következő téma

svejk

A linken AC szervo látható.

pvmyc6p5

Bocsi ,tényleg elírtam ,AC szervo a cucc,akkor így már lenne hozzá valami?[#rinya]

c2nsu773m

Ilyen motor sokunknál porosodik a polcon....

svejk

Úgy emlékszem a SigmaII-es motorjai jók hozzá, a nagyobb baj hogy a kommunikáció mechatrolink linken keresztül zajlik.

De töltsd le manuálját, abból minden kiderül.

svejk

Legegészségesebb a saját áramkörtével.
Persze be lehet üzemelni kis mókolással máshogy is, de az már nem az igazi.

Ha eladó lesz, akkor itt a fórumon Bencze András fórumtársunk szokott ilyen motorokat keresni.

svejk

Motor rengeteg van közkézen a hobbisták birtokában, vezérlő, alig-alig.

sanka74

Szia Svejk! Ha szépen megkérlek átnéznél a béna vagyok topikba? Esetleg hívhatlak az ügyben? Köszi!

cxmcdtrx

Igen, tudom, hogy saját áramkörrel a legjobb. Kérdés, hogy pontosan mi lenne az. Kicsit turkáltam én is, és érdekes, hogy minden siemens doksi a 600/700V-os motort emlegeti, a 200V-os kivitelröl egy szó sem esik...
Még én is Bencze Andrásra gondoltam, beszélek vele az ügyben. Mivel állandó mágneses a forgórész még akár generátor is lehet belöle szélkerékhez

[#hehe]

pvmyc6p5

Azt meg tudnád mondani,hogy mit kezdenek a"hobbisták"a rengeteg mocival vezérlő nélkül?

000000000

Van néhány frekvenciaváltó típus amivel meg lehet pörgetni, de pozició visszacsatolás nélkül.
Így tudod használni esetleg főorsóhoz.
Viszont ne felejtsük el a macskadobáló funkcióját, arra így is tökéletes   [#hehe]

0mc7gus0g

Ha, sok a motor és kevés a vezérlő, akkor nem értem én miért nem kapok segítőkészt választ egy vezérlővel kapcsolatos, alább feltett kérdésemre :(

jani300

Semmiképp nem Svejk helyett de megpróbálom megválaszolni .
Simogatják , nézegetik , felteszik a polcra örülnek neki .(hátha...)

svejk

Én egyszer ez miatt szereztem egy V1000-est, de csalódás volt, vagy csak nem voltam elég kitartó.

s7manbs8

Kivárják hozzá a vezérlőt is, illetve még azon gondolkodnak, mire másra lehetne használni ha az eredeti funkciója már nem elérhető. :)

horcsab

Svejk!

Az FTP-n megtalálod a képet amit ígértem. Ez még nem a végleges (v1.0). Erről hiányzik az analóg leválasztó(ez külön panelen van). A véglegesre lehet, hogy nem is teszem rá. Valamint az enkóder fogadó és a táp is másképpen lesz kialakítva.