Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

ie3i2pm6j

Húsvétra:

http://www.kepfeltoltes.hu/130328/h_sv_ti_kos_r2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

ebalint

Kb. milyen töménységű kell ehhez?

u3xrz0cut

KoLa

Ez szép nagyon![#eljen]
de holnap, ugyanezt , Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok! - felirattal is menne?
Magyarországon húsvétra ez 'kéne'!

zotykó

Szép lett. Írtam mailt ezzel kapcsolatban.

000000000

A dxf-et el tudnád küldeni?
Egyébként teljesen jó ezzel a szöveggel is.

ki005gz70

Passz..de szerintem gyengébb is elég hogy fényesre marja a réz felületét. Pontosabban hogy egy nagyon vékony réteget leoldjon róla.

mxjj54gxi

Tömény salétromsavat kapsz a nagykörúti vegyszerboltban.
Legutóbb 6500 volt egy lityi barnán füstölgő 65%-os.
Ez a nagyon durva kategória már!

bznc93pf5

000000000

Szépen megoldottad! Gratulálok!

000000000

Mostanában nem raksz fel a munkáidból?
Pedig, biztos csinálsz érdekeseket.

svejk

A rézoxidot a sósav is lemarja, hisz ez a sósavas Nyák maratás alapja.
A H2O2 oxidálja a rezet, a sósav pedig a rézoxidot marja.

A gőzmozdonyok idejében nálunk az öregek a sárgarézből készült lövettyűbetétekről is 40%-os sósavban áztatták le a vízkövet, áztatás után gyönyörű tiszat réz felületet kaptak.

Motoros

Beoxidált sárgarezet forgácsolás után krómsavval is szokták sárgítani. Úgy tudom a galvánosok is így oxidmentesítik. Nem veszélyes (annyira) a bőrt szép napbarnítottra varázsolja...alig jön le.  
A folyamat töménységtől függően pár perc alatt végbemegy, tökéletesen forrasztható matt sárga felületet ad. Ezt még híg savas (talán sósavas) fürdőben passziválják, de ez el is maradhat.

sanyi84

Kedves László! Nagyon szép lett ez a tojástartó. Elkérhetném a dxf/pdf filet? Asszonyságnak igencsak megtetszett. Köszönettel: Oszlánczi Sándor.

2dbfy8y

Mindenkinek kellemes ünnepeket!
Ez ma készült, mérete 150×150mm

http://pablo83.weebly.com/uploads/1/3/0/0/13009492/8745824_orig.jpg" border=0>

A fotó nem a legszebb, anyag tükör!