Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

zozo

Köszi, kár, hogy nem kapni boltban.Egy haverom csinált egyszer lapokat, abból van nekem is még kis darab, de jó lenne sokszor egyéb dolgokra.  
A szénszálas meg nagyon drága és nem is jó dolgozni vele.

000000000

Klassz lett!
Kétféle fából martad?

000000000

Nem nehéz laminálni műgyantából és üvegszövetből.
Én mindig megcsinálom magamnak.
Az Alvinplasztnál megkapsz minden hozzávalót.
A topicomban ott a technológia.

jv7pu3a5p

http://www.r-vill.hu/uveto/" TARGET=_fnew>Itt lehet kapni, de sajna csak egész táblában adnak.
Én vettem 0.5mm-est, hogy majd repcsit csinálok belőle, de még nem jutottam el odáig. :)

Rabb Ferenc

Basszus, ezt keresem fél órája! Sokszor vásároltam náluk. A lánykori neve Hydro-Therm volt, az új néven pedig nem találtam sehol. Gyorsan el is mentem az asszonynevén :)

zozo

PSoft

Igen.

Cser,és bükk.
A kazán mellől "lopkodtam" el.:)
Talán már,...nem lesz olyan hideg,hogy hiányozna.:))

kuv5p7226

Motor kiegészítő gyártása:

http://youtu.be/3ZFgCDpjlqI

Az alsó rész és a furatok a letörésekkel kézi programozás (G-kód konzolról), a rádiuszos felület pedig SolidWorks.

Még van rajta optimalizálni való bőségesen, azt majd idővel. Most még az előgyártmány sem az ideális méret, megnéztük, hogy mi van a spájzban és abból főztünk.

svejk

5.45-nél a fadobozokban az mind mérőműszer?
A szerszámbemérés nem valami iparos :))

pisti73

Én már láttam az "iparos" szerszámbemérési módot is Istvánnál. Ügyi nagyon és tök szuper a gépe!

kuv5p7226

Nagyjából azok. Sorozatban mikrók (0-300-ig), furatintók, raporterek, vegyesen ez-az. Meg egy flakon Betadin.:-)))

A szerszámbemérés meg így a legpontosabb ha nincs Renishaw a gépen. Ráadásul hibatűrőbb is ez a módszer (az asztal síkjához mérni) mint a munkadarabhoz. Mármint a kezelői hibát tűri jobban.

svejk

Szép gyűjtemény! [#eljen] és főleg , hogy eredeti dobozukban vannak.

No jó, de szerszámmal akkor sem "megyünk neki" a raporternek. Legalább a jó öreg papír legyen közte...

kuv5p7226

Finoman tolom alá, nem karistolva. A cigarettapapír meg 2-3 század hibát vihet bele. Vizes környezetben meg amúgy sem működik, elég egy csepp emulzió a szerszám hegyén és mállik a papír.

s2k5ycubj

Ez tévedés,én ugyan így mérem az esztergán a késeket. És pont az a lényeg,hogy nem mész neki,csak befér-nem fér,szépen századonként.

svejk

"Tévedés..." ..lehet.  
Csak tévedés ne legyen a közelítéskor :))