Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

000000000

Nagyon szép a kontraszt!
Mivel világítod meg?

Mekkora a kép és kb. mennyi ideig készült?

s5f8tmfv3

Köszönöm!
115x95mm az egész, kb 3 órán át faragtam, mert nem ismertem az anyagot, hamarabb is menne.
Egy 7W-os kompakttal van megvilágítva, de nem teljesen hátulról, inkább fentről. Elég az ablak felé fordítani vagy egy gyertyát mögé tenni.

PSoft

Egy nagyon jó Lithophane videó http://www.youtube.com/watch?v=WYDYGDIPteo&feature=endscreen&NR=1" TARGET=_fnew>a képszerkesztéstől,a képkeret világításig.

sanka74

Gratulálok! Király, és nagyon ötletes!

sanka74

besirkyjh

Szia  

Ezért nem semmi ez a furom ha már az "Amatör"-ök is ilyen szépségeket csinálnak ( milyenek lehetnek a profik ?:) .

Gratulálok !!
Az anyag választás tudatos volt vagy csak ugy "amatör" modjára jött az ötlet ?

[#eljen][#eljen]

eivmhrm04

s5f8tmfv3

Köszönöm!
Zolibá: ez akadt a kezembe :)
Volt egy kis hulladék darab, abba vágtam szikével egy kis csíkot, fény felé forgatva nézegettem hogy talán jó lesz. Aztán hányódott vagy 2 hétig mire kipróbáltam.
Így sikerült.

kfhhyweby

Gratula hozzá!!!!Én kb fél éve kerestem alternatívát az anyagra,igazán jót nem találtam.A  dupont corian-t csillagászati áron adták volna,opálos makrolon-t próbáltam ki,ezt javasolták helyette,de nem jött be.Mégegyszer gratulálok hozzá,szép munka!

s5f8tmfv3

Köszönöm! Jövőre megnézem pontosan az anyagot hogy mi ez, de 99% hogy sima polisztirol. A coriant nézegettem én is, van egy csomó jó tulajdonsága aminek megkérik az árát de ide nem biztos hogy kell. Szerencsém volt ezzel az anyaggal.

PSoft

Van valami nagyon hasonló 3mm-es műanyag lemezem(opál).
Pillanatnyilag,csak lézeres gépem van(CO),azzal nem igazán tudom kipróbálni.
Küldök pár A4-es darabot belőle,próbára,hátha,...:)

Dobj egy postacímet!

s5f8tmfv3

kfhhyweby

Sajnos,az opálos nem ok,már próbáltam.

besirkyjh

Nekem ugy rémlik hogy a modelezök használnak ilyen anyagot .Egy sima habvágoval lehet szeletelni is ha csak a vastagabbakbol van .
Ezekböl azok a rozsaszin meg kék meg zöld anyagok amivel hüszigetelik a házakat kivül belül ?( persze a vastagabbol )  

hyuekyh7a

Szerintem ugyan az mint a hungarocell, csak finomabb szerkezettel.