Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

s5f8tmfv3

Igen, sima jpg, az Irfanwiev-ben alakítottam szürkeárnyalatossá.

kozo

u3xrz0cut

robokacsa

9b6n3fn2n

000000000

pisti73

Ügyi vagy, és honnan lehet ilyen anyagot szerezni, vásárolni?

sanka74

Szia! gratulálok! Milyen progival generáltad a kódot?

Miki2

Ez tényleg varázslatos !
Engem is megfogott, kérlek áruld el, mivel generáltad a kódot.
Az AC által készített relief kód használható erre a célra is?

motion

Én is csatlakoznék az előttem szólókhoz.
Esetleg pár rövid mondatban össze tudnád foglalni, hogy hogyan kell ilyen kódot készíteni jpg-ből?
Karácsonyra már biztosan nem, de a szülinapjára szívesen meglepném a feleségemet egy ilyen képpel.

me3ua0a6

Életem első reliefje:
http://lh5.googleusercontent.com/-mfLEQ-n8J_M/Tv4J5CfKtVI/AAAAAAAADZs/b3pQ5bniO_s/s800/PICT0002.JPG" border=0>

s5f8tmfv3

Köszönöm mindenkinek!
 © pisti73 : Úgy kaptam a műhelyesektől, sima polisztirol, nem drága anyag, szerintem bármilyen műanyagos kereskedőnél kell legyen.
 © sanka74 © Miki2 © motion : A képet Irfanwievben szürkeárnyalatossá alakítom, Image -> Convert to Grayscale.
AC-t indítom, File -> New -> From image file. Itt megadhatók a méretek. Ezután jobb oldalt Create Relief from Image paranccsal elkészítem a reliefet amiben most a sötét részek mélyek, pont fordítva mint ahogy kellne. Ezért bal oldalon: Invert relief Z Only paranccsal kifordítom ( ha az Irfanban kifordítjuk a szürkeárnyalatos képet akkor itt ,ár nem kell ). Ezután már csak szerszámpályát kell generálni mint egy reliefnél.

s5f8tmfv3

motion

Köszi a segítséget.
Még annyit kérdeznék, hogy a fehér felületnél mekkora falvastagságot hagytál hogy ilyen szépen átereszti a fényt?

s5f8tmfv3