Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Te meg kinevetted....
Oszt tényleg az !

BSC = British Standard Cycle

[#crazya]

KoLa

Há' ezért maradok én csak egy rossz esztergályos!

4um5b65d

Én mondtam, hogy a tudás a tejben van...  
[#nevetes1]

PSoft

Biztos van összefüggés a tudás,és a tej között.

Valaki mondta,... "A tudás,az hatalom".
Ebből kifolyólag Te,biztos tejbe-vajba fürdesz.
Már-ha,tejelnek a kuncsaftok rendesen.:))

D.Laci

Az átmérő 1.370"
Menetemelkedés azt nem mondom meg[#beka3][#beka2]
Másfél napot szoptam vele netet bujtam idom szereket csináltam mire kijött a megfelelő menet emelkedés... valszeg a hagyományos gépen nem is lehet olyan menet emelkedést vágni.

http://www.motalia.com/Html/Charts/cycle_chart.html" TARGET=_fnew>BSC Menetek ezekre gondolsz?

A táblázatok is erösen hibásak. A linkelt táblázatban 1" esetén 24.3-24.4mm átméröt admeg.
1 3/8" esetén átváltja decimális értékre 1.370" ra, amit ha kiszámolunk 1 3/8" = 34.925mm , 1.370" = 34.798mm , aza ~0.13mm átméröben kurva sok.... na a menetben is ekora szorás van 3-4 menetnél nem számit. Szerencsére ~15-16mm  hosszú menet mintát kaptam ott rögtön elő jött a gebasz...

000000000

Csak ne szerénykedj! Nagy mágus vagy Te Barátom!

4um5b65d

[#violent][#violent][#violent][#gun][#gun][#gun][#boxer][#boxer][#boxer]

Basszus, a táblázatnak semmi baja nincs, csak az a 24,3 és a 24,4 a magfuratra vonatkozik nem a külső átmérőre.
24,3 az 1"-os külső és 24menetes emelkedés, a 24,4 pedig az 1"-os külső és 26menetes emelkedés.

A keresett meneted pedig nagy valószínűséggel az FG34,8-24.
Az átmérőt megesztergálod 34,7-re, majd egy hegyes 60 fokos késsel átmérőben lemész 1,2mm-t, 24 menet/coll emelkedés mellett.

D.Laci

"A táblázatok is erösen hibásak. A linkelt táblázatban 1" esetén 24.3-24.4mm átméröt admeg. "
Ezt észre vettem hogy hülyeséget írtam ki is töröltem, de hogy maradt bene???
Kár hogy nem lehet utolag javittani.
Nem 24tpi-s a menet...

D.Laci

De ne találgasunk tovább 1.076mm a menet emelkedés...

4um5b65d

Akkor más lehetőség nincs, mint M35x1-es menet lesz az. Több variációt nem ismerek.

4um5b65d

Ez biztosan nem jó adat.
24 menet lesz az...

D.Laci

Azzal kezdtem énis.
Már a menet fésűimet is kidobtam mert nem paszolt egyiksem...
Nagyából kimértem, és ezredenként változtattam a menet emelkedést így kijött az 1.076mm emelkedés ami tökéletesenpaszolt.

4um5b65d

Csakhogy az nem szabványos emelkedés.
Műanyag volt az eredeti ?

D.Laci

Valami alu.
Megprobálok beszélni a srácal hogy küldje el neked a darabot, megsasolás címén. Több szem többet lát. Tanulságos lehet mindenkinek.

4um5b65d

Csak küldje-küldje....
Minden olyan érdekel ami nem olyan, mint amilyen. :)