Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

000000000

A forgató merőleges volt az "X" tengelyre.

dg8n4i8x

Szia!

A szerszámpálya forgatóhoz készült természetesen, raszter marás, x tengelyen az előtolás a forgató csak lépked. Sebesség 360mm/perc, fordulat kb. 10000/p, 30 fokos Motoros féle gravírtű. A minta 0.3mm mélyen van, a gyűrű vastagsága 0.8mm ami eredetileg téglalap keresztmetszetű volt. Lépésköz nagyolásnál 0.1mm, mintánál 0.01mm. Nagyolás fél, simítás 1 óra.

3vv2btrhv

Szép nagyon !! Arany , az igen !!

000000000

A Mamuttal martam, 120x120.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Vbody/2011.07.01/DSCF0624.JPG" border=0>

s5f8tmfv3

Szép! Nagyon részletes a kis mérethez képest, látszik hogy profi a gép. Gratula!

besirkyjh

Szia Bodi  

Nagyon szép .

Most ujitom az étkezöt meg a konyhát és pont most nézegetem ezeket a falra szerelhetö betéteket ( persze nagyobb méretüeket ) amiket körbe tudok burkolni dekor falburkoloval .Tetszik ez a fajta " diszités " .
Szolok is Zoli arátomnak hogy kezdheti táblásitani a hozzávalot és utánna CNC-zés( az még mammutabb egy kicsit és automata cserélös ) .

w8zwiiw56

Én is kimartam a sokak által már jól ismert lovat.  
Köszönet a hobbycncart.com weboldal közösségének akik már rengeteg ingyen letölthető reliefet tettek közzé!

http://dl.dropbox.com/u/19253879/CIMG2336.jpg" border=0>

may47wb

Jól néz ki! Pláne a keret! :)
Hogy, vagy mivel pácoltad?

w8zwiiw56

Nem pácoltam, először lekentem étolajjal, de aztán pár napra rá, lazúrral is, ezt ronggyal antikoltam, végül lakk spray.
Egyébként az egészet megelőzte egy felületkezelés, 120-as elektro-korunddal fújtam le róla a kis szöszöket, marási nyomokat.

000000000

Klassz lett![#eljen]
Homokszórás után milyen volt a felület? Nem harapta a homok nagyon a fát?

9b6n3fn2n

Homokszórással fát?! Ez számomra teljen újdonság. Tudsz esetleg közelebbi képet készíteni a felületről. Ha ez működik csiszolás helyett akkor én is elgondolkodom hogy beruházzak egy ilyen ketyerére.

w8zwiiw56

Kár, hogy nem készítettem, a szórás előtt képet a felületről, mert így nincs összehasonlítási alap. 6-os gravír tű, 0,2 hegy, marás 0,2 lépésben.
Először próbáltam én is. Tapasztalati úton jött, ugyanis, észre vettem, ha a munkadarab mögé fát tettem, milyen szépen megkoptatja. Fenyőnél nem jó, a puhább rétegeket jobban kiszedi.
120-as szemcse elég apró, a távolsággal, a fújás szögével, a nyomással, és a homokmennyiséggel is lehet játszani! Még én is tesztelgetem.
(Ilyen rendszereket építek...)

http://dl.dropbox.com/u/19253879/CIMG2338.jpg" border=0>

000000000

Ne haragudjatok, hogy bele csipogok, de rossz irányba mentek. Ugyanis, ha minden jól van passzítva, akkor, nincs szükség, csiszolásra, subickolásra, homokszórásra, stb. A gép alul, kész sima felületnek kell kijönni.  

Megfelelő maró, előtolási sebesség, fordulat, lépésnagyság kell csak.  

Ha, ezek nincsennek összhangban, rossz az eredmény, és lehet pucolgatni.  
Az írt marási adatodban máris látok egy hibát. A maród hegye 0,2 mm ezzel 0,1 mm lépésben kellett volna marni.
Ha, van kedved, próbáld ki ugyanezt, csak ezzel a léptetéssel. Szerintem tanulságos lessz. Igaz, több időbe is kerül.
 Persze, az éless maró is fontos!  

000000000

lehetne egy kombináciot is csinálni akár ezel a modszerel pácolás és homokszorásal árnyakat....átfedéseket csinálni a pác szin és a fa alapszine közöt.....[#vigyor5]