Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

kfhhyweby

Sziasztok!Bikkfához mit javasoltok,mivel kenjem le,hogy szépen kihozza a formákat?Nem gőzölt a fa

f35ezvjs

Már ha bükkfára gondoltál nézd meg a cnc gépek és munkák címen honlapom /www.cnc.hupont.hu/ és ott látsz egy bepácolt Mária gyermekével marást
ha tetszik keress meg segítek.

Rabb Ferenc

Csak T.Ati-nak? Nekünk miért nem? [#nemtudom]

000000000

Jól van na. Ne legyél mááá olyan kíváncsi:)))
Csak nézd a hu pontot.  

hostya

Ejnye Ferenc...!

Te még nem olvastad végig a Deák József honlapját A-Z -ig?
Nem is értem hogy kerülhetnek a fórumra olyan kérdések, amikre ezen a honlapon nem lehet választ kapni...  [#violent]
Aki pedig nem olvasta végig a hupont.hu-t
így jár..

Rabb Ferenc

43pbwjg8s

Többen szóltatok, hogy nem tudtátok valamiért letölteni Amatőr linkjáről a reliefeket, és szeretnétek kimarni a lov-t.
Azt hiszem a legegyszerűbb megoldásképpen csináltam egy depth map-et a reliefről.
Ilyen lett (ez csak egy kicsinyített kép)

http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/ARTCAM/lo/lo_red.jpg" border=0>http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/ARTCAM/lo/" TARGET=_fnew>Itttaláljátok a nagy felbontású bitlképet

000000000

Klasszul megy a géped, szép a relief is. Gratulálok! Megdolgoztál a sikerért!
Egy jótanács, a fát rögzítsd az asztalra úgy, hogy a száliránya "Y" tengely irányába legyen és marjad"X" raszterral! Az "Y" tengely pihen, csak lépeget mindig egy-egy tizedet, vagy amennyi a fogás szélesség.

43pbwjg8s

Szia Bodi!
Köszönöm.- Sok meló van még ezzel a géppel.
HA minden jól megy holnap jön be asztalnak való
Ki kell cserélnem mert ez sajnos lehajlik nyomásra az oldalakon.
Nem gond, mert most már át lesz szerelve (azt még nem is sejtem hogy az eszközeimmel hogyan) sínesre.

A tanácsot köszönöm, ujra. Igazad van...
De amikor a programot készítem még nem tudom milyen milyen fa lesz éppen kéznél, milyen szálliránnyal. A gép bőven bírja. Egyébként igy kevésbé látszik utólag a stepover. Egy réteg kezelő anyag felvitele után egy két hely kivételével gyakorlatilag nem is látszik.
Akkor is igy van ha nemcsiszoltam, nem keféltem át a felületet.

De köszönöm a tippedet. Igazad van tudom, mégis fagfejjel még mindig ennél a stratégiánál maradtam. :)

jv7pu3a5p

Kis gép csinálja a nagyot. :)  
Ezek a nagy gép híd tartó elemei.
http://www.gsmvezerles.hu/CNC/hid_tarto.jpg" border=0>

000000000

Klassz! Kézel írtad hozzá a G-kódot?

jv7pu3a5p

Cut2D-ben csináltam a rajzot is meg a marópályát is. Már leszoktam a kézzel írásról. :)
Lassan-lassan összeáll már a komolyabb gép...

kfhhyweby

Szia!

Ne haragudj,nem a veboldalad érdekel,relief kimarva,de nem gőzölt bükkből.
Nézd meg a mappámban a hobby cnc fórumon a marásokat,ha gondolod,szivesen segítek.
Szóval,milyen anyaggal kenjem le?Köszönöm

tfpk6pks3

Szia T.Ati

Én vastag lazúrt használok egy rétegben. Vizesbázisút. A gőzölthöz is, meg a nem gözölthöz is.
Jól kiadja a kontúrokat, mélységeket és lehet egy kis antikoló hatást is elérni vele.
Remélem segítettem.

kfhhyweby

Szia!

Köszönöm,megpróbálom!Kiváncsi vagyok a végeredményre.Eddig nem sikerült eltalálnom,amilyen felületkezelést szeretnék