Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Csiki, most szét-OFF-olom a topicot.
Ez a méh viasz égés szempontjából milyen anyag ?
Valahol olvastam, hogy fűrészport és viaszt kell összekeverni és jó kis begyújtósunk lesz a műhely kályhához.
Csak azt nem írták, hogy milyen viaszról van szó.
Lehet, hogy nem is erre, hanem a gyertya viaszra gondoltak..

4um5b65d

Ja és összekeveréskor valami keménygumi szerű anyagot kell, hogy kapjunk.

tfpk6pks3

Miért lenne kuka!
Melegítéssel telítettebb oldatot kapsz és gyorsabb a dolog. Ennyi a különbség.
Csak meg kell melegítened és hozzáadni kis viaszt.

keri

Mindegy mivel kevered, viasz, parafin, étolaj, disznózsír sőt még az ásványi motorolajjal is lehet keverni, de az kicsit kormol.

keri

És fűrészpor sem nagyon kell.
Haver rossz faforgács bútor darabjait locsolgatja étolajjal az jól magába szívja és azzal fűti a házát, mert így már van kalória benne.

Rabb Ferenc

kisinas

Először is olvasszuk fel a méhviaszt vízfürdőben. Kb 25-30 % méhviaszhoz adjunk 50 % terpentint és 20-25 % lenolajkencét. Alapos keverés, majd kihűtés után kapjuk a viaszbalzsamot. Ha hígabb anyagra van szükségünk, tovább hígíthatjuk lakkbenzinnel (ha gyorsabb száradást szeretnénk), vagy lenolajkencével. Figyelem, a műveletek során ne használjunk nyílt lángot, mert az oldószerek nagyon gyúlékonyak. Ne feledkezzünk meg a szellőztetésről sem!

keri

Ezek közül csak a motorolaj ami durva :)
A többi teljesen jól ég így felitatva.

hduf42fua

Sajnos viasz már nincs több. Az egész egy 1/2literes dunsztosüvegben lezárva figyel. Az állaga nem viasz, inkább a tubusos cipőpasztára hasonlít. Még nem használtam belőle.De köszönöm
az instrukciót megpróbálom melegítéssel sűríteni.

motion

Már vagy három hete nem volt időm gépezni, de most az asszonykám barátnője jött, hogy "lécci-lécci?"
Kedves, de nem éppen férfias megjelenést kölcsönöz az eszköznek.  
Bár szerintem estére azért megkapja férfias ajándékot is. Legalábbis én biztosan kérném tőle[#smile]

http://cnctar.hobbycnc.hu/Motion/Karcol%f3/el%f5lap_kicsi.jpg" border=0>http://cnctar.hobbycnc.hu/Motion/Karcol%f3/h%e1tlap_kicsi.jpg" border=0>

Motoros-féle karcolóval készült. F500 előtolással és kb. 3/4-re feszített rugóval. Én nagyon bírom ezt a szerszámot... :-)
(a krómozott felületek fotózásával hadilábon állok)

me3ua0a6

000000000

Faxa...és Motoros úr hol vagy miként juttatja hozzá az embereket eme csodás tűhöz? engem is érdekelne..csákó--

000000000

43pbwjg8s

Ha kivágóplotteren mit frj használható lenne engem is érdekelne....
Valamelyik nap érkezik a kicsike. Csak szegény fejetlenség állapotában leledzik. :(

motion

Köszönöm.
Én Nemes János topikjában láttam meg ezt a szerszámot. Írtam levelet Misinek, aztán már hozta is a postás bácsi.
Szerintem plotterra is rá lehet applikálni. Nem nagy, nem nehéz...Misit kell erről kérdezni.
Én azt hittem, hogy már sokan ismerik ezt és én vagyok lemaradva.
Rendben, bevallom: Hölgyem és uraim, önök "Motoros-Misi" fizetett hirdetését láthatják[#smile]

http://cnctar.hobbycnc.hu/Motion/Karcol%f3/felfogat%e1s.bmp" border=0>

Az a sárga az ott középen[#wink] A felfogatás az saját gyártmány.