Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

Szia Tibi!
Ez stimmel is teljesen még Bodi hívta fel ezzel akpcsolatban a figyelmemet.
Egyébként a H2-nél (most nem érdekel a kritika vele kapcsoplatban) előnyösebb az, ha mozog a tengely és ráadásul minál gyorsabban.
A leírásában benne van miért.

Inkább a technológiai rész érdekelne a stratégia választásnál.

000000000

Érdekes, mi lehet annak a műszaki magyarázata, hogy egy vezérlőnek az a jobb, ha állandóan motort forgat azzal ellentétben, mintha áll egy motor..., vagy vannak nagyon kritikus statikus pontok?

SquirrelTech

Csak észrevétel, de az a legelső lapsimítás lehetett volna egy részletesebb előnagyolás is ugyanabban a körben... :)

43pbwjg8s

Ezeknél a fáknál érdekes dolog jött elő.
Amikor nagyoltam és utána nekimentem, Sok apró darabot kitört a szerszám a második menetben.
Mivel magamtól nem tudom az okát, leginkább a megoldást, így megmaradtam addig ennél a módszernél.

43pbwjg8s

István oldalán ott van a leírás róla.
Ha érdekel olvasd el. Én inkább követem amit ajánl, mevel az elektronika távol áll tőlem.

43pbwjg8s

Első PCB-m:
Nemsokára lesz videó is róla.

http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/keszitettem/PCB_1.JPG" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/keszitettem/PCB_2.JPG" border=0>

43pbwjg8s

És a videó A PCB marásról:
http://www.youtube.com/watch?v=XsEFWd8Z4Z0" TARGET=_fnew>Az első PCB-m.

43pbwjg8s

... és egy kis tündér ismét amatőrnek köszönhetően:
Ebbe már nem tudott belekötni az asszony. :) Örült neki.

http://www.youtube.com/watch?v=eV8ziRWjtIU" TARGET=_fnew>tündér marás

ppxgww95

Fa forgácsolásánál a legkedvezőbb ha szálirányra merőlegesen, egyenirányban halad a szerszám. Így a belépésnél a legnagyobb, a kilépésnél gyakorlatilag nulla a forgácskeresztmetszet, a szálszerkezet a legkedvezőbben van átvágva, a repedésnek a legkisebb az esélye. (Egyenirány: jobbra forgó szerszám a haladási irányát tekintve a kontúr bal oldalán halad.) A relief marásnál leggyakrabban alkalmazott stratégia (X vagy Y raszter) a marás irányát váltogatja, de ha az a szálirányra merőleges, ez a legkedvezőbb. Ettől eltérni legfeljebb a relief geometriája miatt érdemes.
Egyenirányú marás nem alkalmazható abban az esetben, ha a szán holtjátéka nagy és a főforgácsoló erő akkora, hogy a holtjáték irányába képes a szánt elmozdítani. (Maga alá rántja a szerszám a munkadarabot.)

4um5b65d

Ha egy kicsit kreatívabb lennél akkor a virágba sem tudott volna.
Mondd neki, hogy az a virág egy Brazil tölgyliliom, ha esetleg virágkötő létére nem ismerné.
Mára már a teljes kihalás szélén áll.
Annyira ritka, hogy még senki sem látta.

Az egyik növénytermesztő ismerősöm úgy adta el a terményét, hogy ki volt írva a piacon :  "amerikai paradicsom". Vitték mint a cukrot.
Sokan meg akarták kóstolni.  
Kaptam belőle kóstolót is. Én nem szeretem a paradicsomot, de az itthoniak azt mondták, hogy nagyon finom.  
A piacon is ezt mondták.
A paradicsom meg eleve Amerikából származik.
Igaz az ismerős földjén termett , itthon, de attól még amerikai.
[#nevetes1]

43pbwjg8s

Ez már jó.
Mármint infó.
köszönöm.

A gond, hog ygyakram ott kinn válogatom a faanyagot abból a kevésből ami van
Igy nehéz a szálirtánnyal számolni.
Erre viszonylag biztos választás a 45 fok.

Holtjátékról szó sincs nálam.

A Climb/Conventional egyértelmű. Ezt viszont (mármint az egynemű stratégiát) csak spirál (a pontos neve nem jut eszembe de mindegy) megmunkálás esetében lehet elkövetni.

43pbwjg8s

"....Mondd neki, hogy az a virág egy Brazil tölgyliliom, ha esetleg virágkötő létére nem ismerné...."

Hát éppen ez a baj! Rögtön tudta a Kálát. :)
Őt nem lehet megetetni ilyenekkel. :)

ppxgww95

Igen, AC esetén csak külső segítséggel lehet egyenirányú raszter stratégiát létrehozni. De ez nem nagy gond, amígy az éppen ellenirányban forgácsolt felület mögött még masszív anyag van.

4um5b65d

Ja, hát ha ennyire nem vagy meggyőző akkor hogy fogod neki beadni, hogy a templomban voltál és nem a kocsmában ? :)

s7manbs8

Ennek a tündérnek megvan a kódja, vagy amiből előállítod ? Lehet egy ilyet megpróbálnék majd a gépen én is, ha eljutok odáig.

Ha minden héten egy ilyet tudsz csinálni, akkor egy év múlva kitapétázhatod vele valamelyik  
szobádat.  

A nyákpanelnek mért pont a közepébe tetted a kimaratandó panelt ? Meg olyan sok pénzt elb&szni ? Ezer mittudoménhány forintot. Jobb az a videó, mint a legújabb magyar közpénzből készült művész film, és még felirat is van az elején, ügyes vagy, a géped meg egyenesen jó. :):)