Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Én meg azokat farmer nadrág gombnak véltem, látszik, hogy nem lövődözök sokat. :)

tfpk6pks3

Hehe
Én is csak a nyílvesszőkhöz használom az ilyet, mag nélkül, a robbanófej gyutacsának....  [#eplus2]

000000000

A gyakorlópályán készült fotó alapján készült.
Köszi a véleményeket!

000000000

Kóla-féle fog gyalulás.12-fogú szíjtárcsát fogazok egy gyorsacélból köszörült késsel. Fogásmélység:0.1 sebesség 2000mm/min.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Vbody/2010.05.27/DSCF3025.jpg" border=0>

KoLa

Na végre lejött a videó!
Nagyon jó[#eljen]majd hamarosan én is igy fogom csinálni!
Úgy látom okos módszert alkalmaztál a Z-t nem programoztad hanem csak a vésést és a forgatást!
Így addig futtatod újra a ciklust míg jó nem lesz!
Én kiszámoltam hogy mennyit kell foganként , de aztán nekem is kellett még három kört menni foganként és tizedenként mire jó lett!

000000000

Gratulálok az újabb technikádhoz!

Az a kérdés merült fel, ez a technika valamiért előnyösebb e mint a marás?

knifemaster

Talán egyszerűbb gyalukést beköszörülni fogprofilra,mint a marót,meg termelékenyebb.

Farkas Ádám

Gratulálok!!! És a forgatóhoz is megint kedvet csináltál.

000000000

Így van, ahogy írod. Mentem egy kört és utána mindig lejebb vittem a "Z"-t egy tizeddel. Máskor megírom a progit majdnem készre és csak a végén csinálok egy-egy kört.

000000000

Te mondtad, hogy sűrgős, du. postázni akartam.

000000000

Köszönöm a sietségedet! Sajnos nem érkezett meg:(((

000000000

Ma megkapod. Csomagban (buborékos boríték) ment.

35kpazcgr

Én is szoktam marni alumíniumból fogazott szíjhoz kereket. A "T" típusú fogaszsíj profiszöge pont 40°. Mivel nekem van sokféle profilos fagaskerékmaró készletem, ezekből az utolsó, 7. fokozatot használva (ha jól rémlik, ez a 138-tól a végtelen fogszámig van), aminek már egyenes a fogoldala, és szintén 40°-os  (fogasléc marásához is ez való), nagyon hatékonyan lehet kereket marni.
Persze, osztókészülék is kell.

knifemaster

Mindenhez van megfelelő szerszám,de ha nincs "raktáron" akkor maradnak az alternatívák.