Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

000000000

Sziasztok

Egyszerűen hihetetlen milyen részletes munkákat csináltok.
Irigyellek benneteket.

f35ezvjs

Szia!

Nagyon szépen lehet rá dolgozni. Ebből készülnek a részben a ko9nybútorok frontjai. szoktak bele mintákat marni majd lefestik mint az autót. gyönyörű felülete lesz.
jóformán fel lehet polírozni

f35ezvjs

Én gyémánt szerszámmal marom, de ez csúcs igy nálunk.

f35ezvjs

Szia!
 Látom ez újfajta öntési technika. A legközelebbi talin ezt is be kell mutatnod.

yt36cm40d

Hello vbodi tobb kerdesem lenne !
Pl azt a lo fejet a kepen milyen meretben csinaltad meg es milyen marofejjel keszitetted, mennyi ido volt mig elkeszult ?
Mi volt a maro sebessege, elotolasa stb
egyszoval minden infora szuksegem lenne mert en csak most tanulgatom a cnc mesterseget :)
az a relief nekem is megvan csak nemtudom a helyes beallitasokat hozza !  
kerlek segits ha tudsz
koszi : dnasun

may47wb

Jól néznek ki! Lassan kell építeni egy műtermet is nekik!  
Vagy egy igazit :)

000000000

Szia!
A lófej relief mérete:175x185mm, a Z mélység:16mm.
20-fokos gravírtűvel martam, a hengeres részén is van vágóél, a mélység miatt. Két fogásból martam, a fogás szélesség 0.1mm, mint a legtöbb reliefemnél, ennél nagyobb a minőség rovására megy. A marás sebessége:2000mm/min. A főorsó 20000/min-körül forog.

000000000

Lehetne marni ezeket pl. 3-as gömbfejűvel is,sokkal gyorsabban menne, de akkor nem lenne ilyen részlet gazdag ekkora méretben.

000000000

Úgy érted, hogy nem szoktad előnagyolni egy nagyobb maróval?

000000000

Nem szoktam előnagyolni, a10-12mm-es Z mélységet símán kimarom egy fogásból. Persze fában, a fémbe ez így nem megy.

000000000

Csak mert a lófejről azt írtad hogy két fogásból volt. Gyorsabb lenne ha az első fogás egy nagyobb gömbössel menne, ritkább lépéssel. Elég az utolsó fogást sűrűre venni.

000000000

Amúgy nagyon pöpec dolgokat marsz. Az a vörös fej a jobb szélen kiemelkedik az alapból, vagy belesüllyed? Mert pont úgy néz ki mint egy gipsz öntőforma épülethomlokzatokhoz.

000000000

Az a minta besüllyed az alapba.

000000000

Öntsd ki gumival, és sózd rá a Bricóra öntőformaként. :D

yt36cm40d

es mekkora a gravirtu atmero ?
Udv