Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Ezt készítettem a CNC gépemmel...

Indította gaben, 2025 január 13, 12:05

Előző téma - Következő téma

ra8nsmk6w

Megszivni én is megszivtam mert a hátulján kezdtem el de azt elrontottam. Arról nem készült fénykép.Ha sikerül egy nagyobb tömb bronzot szerezni akkor megcsinálnám mégegyszer. De csak ha 200mm körüli. Szerintem azon már szépen lehetne látni minden apróbb részletet is

Varga István

may47wb

A gravírozóhoz adták. Nem tudom mennyit bírhatnak ezek a szerszámok mert most használtam először.
3mm-es szárúak, én a gömbfejűt használtam.
http://cnctar.hobbycnc.hu/Nemes%20J%e1nos/K%e9pek/100_6453_resize.JPG" border=0>

s7manbs8

Abba valami keményfém szemcsék lehetnek, vagy olyasmi, valameddig jók nekem is volt egyszer ilyenem.

designr

Minőségi stifteket a Weha forgalmaz,vésnök minőségű..nem is olcsó 8e/db körül

43pbwjg8s

OBI-ban 2500 környékén lehet most készletet kapni ezekkhez a gépekhez.
Az érdekesség, hogy csak ebben találtam elérhető árú műanyag erősítésű vágótárcsát. Máshol csillagászati az áruk.

Teaway

"Nincs nálam a szótár, mit jelent a ráirt szöveg"

cncforum.hu

000000000

Nekem 0.2mm-es a legvékonyabb gravírtűm.

200mm-en 0.2-vel még mindig nem vagy nyerő. 280mm-en már minden részlet megjeleníthető, de akkor is csalni kell egy kicsit, én 0.1-re állítottam a szerszámot bizonyos részleteknél, aztán átállítottam az átfedést és a ráhagyást. Így 0.2-es szerszámmal csinálom a legapróbb részleteket is. Ha 0.2-n hagyom a szerszámot, akkor nem hajlandó pályát tervezni, pedig szélesebb a marandó terület 0.2-nél.

A naptár beszélt rá arra, hogy elkezdjem csinálni a vákuum asztalt. Ha elkészül, lesz naptár is:)

Üdv

yt36cm40d

Hello kiskz !
Ezt hogy erted ?
Letudnad irni hogy hogyan ...akkor tehetnek egy probat :)

000000000

Kopogtató,100x100, mélység 20mm.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Vbody/2010.04.25/DSCF2915.jpg" border=0>

000000000

A kedvencem 130x190.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Vbody/2010.04.25/DSCF2913.jpg" border=0>

c2nsu773m

A kopogtatónak a szemével mi lett?

keri

Én egy 15mm-es Achát lapot fúrtam át ilyennel, szóval működnek.
A vidiás üvegfúró nem vitte.

keri

Nocsak, már az ókori magyarok is CNC-ztek? :D

bvadkrcds

Szia Vbodi!

Sokat nézegettem a géped… és azt vettem észre, hogy a marófej csapágyazását ventillátorral hűtöd. Csak egy gondolat, ami eszembe jutott. A csapágyház felületét nem lenne jobb bordázni, hogy jobban hűljön? Vagy a PC-nél használnak vízhűtést… kicserélni a vizet olajra és a csapágyházba bevezetni…  
[#rolleyes]